Разследването на катастрофата с участието на Лютви Местан е удължено с още два месеца - до 14 юни.
Както вече 24rodopi.com писа, за 6-ти път удължиха разследването на катастрофата с Местан. Тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, стана на 14 април 2019 г.
"Все още не е постъпило заключението от назначената седморна комплексна съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертиза", посочва Димитрина Делчева, говорител на Окръжна прокуратура в Кърджали.
По думите ѝ след като бъде представено установеното от вещите лица, наблюдаващите прокурори по делото ще направят преценка "дали е необходимо да се извършват някакви допълнителни процесуални действия, или делото е изяснено вече от фактическа страна".
Припомняме, че Лютви Местан не е единственият обвиняем по делото. Преди няколко месеца прокуратурата привлече като втори обвиняем за катастрофата бащата на загиналото бебе - Юсеин Ахмед. Прокуратурата му повдигна обвинение за "независимо съпричиняване на смърт по непредпазливост на шестмесечно дете".
На Ахмед бе наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лв.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/4/20 11:01

    Dali e mestan dali e dogan vinovniqt triabva da bade saden

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/4/20 11:07

    Това е дело без край ... На 14 Юни пак ще се даде отсрочка ....
    В тази катострофа има участие на политик .....Защо бащата не е бил обвиняем от самото начало а след месци ????
    Или въпросът ми е риторичен ???!!!!!!!
    Ерджан .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/4/20 11:46

    БЕЗСРАМНИЦИ.ОЩЕ И ОЩЕ МАНИПУЛАЦИИ. ЗАТОВА ИМА И КАТО ТОЗИ ДЕБЕЛООК И КАТО ДРУГИ МАМИНИ СИНЧЕТА КОИТО УПРАЖНЯВАТ ПОДОБНИ ЕКВИЛИБРИСТИКИ ДА МОТАЯТ ДА ВЪРТЯТ ДА КАЛАМБУРКАТ ЗАЩОТО ИМАТ ВЛАСТ И ПАРИ. ДОСЕГА МЕСТАНЧОВ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗТЪРКА ПОЛОВИНАТА НАРОВЕ В ЗАТВОРА И НА НЕГО ДА ГО ....СТАРИТЕ ЗАТАВОРНИЦИ НО....................

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/4/20 12:56

    Къде е Местан,къде е Милен Цветков.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/4/20 15:48

    Пародия на държава и на правосъдие.Тия не-вещи лица отдавна трябваше да ги заменят с кадърни и честни.А може да чакат страните да се споразумеят идвънсъсебно?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/4/20 15:51

    Ami taka e kat kara s nad 100 km v chas

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/4/20 17:54

    пак ше има бу нанки масалдъ уазък за бебето аллах ранмед ейлесин, от закона може между капките да минат некой хора . Раби алеми е велик и всичко дава по душа заслуженото

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/5/20 07:45

    Местан е виновен, какво чакат експертизи това може да се проточи с години. Бебето щеше да стане голямо красиво момиченце вече. Той трябва да си понесе наказанието, стига вече базнаказаност в тази държава.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/5/20 11:33

    Народа сами са си виновни като ги избираха каде гледаха от как света светува има едно слово даго духат бедните а в момента навлиазохме в по лошо време дижитално ръководство дижитален мор

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.