Бизнесменът Румен Гайтанcки-Вълка се е оттеглил от финансирането на „Арда 1924“, твърди „Тема Спорт“. Той помагаше много сериозно на кърджалийци още от старта на проекта. След въвеждането на извънредното положение Гайтански е уведомил колегите си от ръководството на новака в елита, че няма да може да продължи да изпълнява поетите ангажименти. Засега участието на Вълка в клуба е временно замразено. Бизнесменът Стефан Пешев и синът му Петър Пешев ще покрият част от дупката в бюджета със собствено финансиране.
Не е изключено, след като кризата отмине и при нормализирането на икономиката Гайтански да се завърне в „Арда 1924“.
В края на февруари новакът за първи път официализира чрез новина на сайта си за мащабен ремонт на стадиона, че Румен Гайтански е финансов благодетел на клуба, който документално се управлява от президента Петър Пешев, посочва спортната медия.
„Инвестициите, които ръководството на ПФК Арда в лицето на финансовия благодетел Румен Гайтански прави, продължават с пълна сила“, написаха от „Арда 1924“ на 25 февруари. В началото на декември, по време на мача с ЦСКА-София за първенство на „Лаута“ (0:0), фенове на Арда издигнаха плакат в подкрепа на Вълка: „Кърджали пише история! Г-н Гайтански, благодарим ви!“. Припомняме, че подобни плакати имаше и на други срещи преди това (на малката снимка).
През юли миналата година пък при представянето на тима за дебютното участие в елита кметът на Кърджали инж. Хасан Азис заяви: „Да благодарим на Румен Гайтански, на всички футболисти, на Община Кърджали и феновете, без които Арда нямаше да стигне дотук“.
Както е известно, наскоро и основният спонсор – букмейкърска компания, спря финансирането си към клуба, докато трае извънредното положение. Същата направи това и с останалите клубове в елита, на които помага.
На база редуцирането на финансите в клуба ръководството на кърджалийци предприе и намаляване на заплатите на играчите и треньорите със 70% за периода без отборни тренировки. Тимът се раздели и с огромна част от чужденците си, като на този етап остават само трима – Матеус Леони, Румян Ховсепян и Лукас Мартинс. Заради спрените пари от клуба си тръгна и старши треньорът Стамен Белчев.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/4/20 11:31

    to na vseki be6e qsno 4e zora be6e da lapnat apetitnite imoti i do tam sram i pozor aide pak skandiraite rumen gaitanski tolkoz prosti manerki ste 4e koi ve hvane toi ke ve klati

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/4/20 11:53

    Искаме дарения и издръжка от най-щедрия човек в България, нека ФК „Арда 1924“ да е на г-н Пеевски!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/4/20 12:28

    xaxaxaxaaxxaxaaxaxa sigurno kato e vidial taka narechenite fenovete i e izbiagal ama iasno si beshe de dalaverata svurshi i misiata e izpulnena A grupa sega veceh derbi s na bai vi ramcho ardata kakto si trebe za tozi zachukan krai v koito vmesto molove ima f96 f 97 i f 98 otgovariashti na nujdite na meeeeesnoto naselenie

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/4/20 13:33

    Малоумните депсарски футболни фенове от Джебел сме в потрес!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/4/20 14:07

    Хубава работа ама българска.
    Дотук ли беше Арда?
    Защо да спре този хубав проект
    Има ли други пътища?
    Ще гледаме ли футбол занапред
    в ефбет лига?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/4/20 16:59

    Ба нолду
    Амед ага напчаз шимди

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/4/20 17:45

    Не са малки разходите на този клуб, макар че много добре се видя, кои застанаха зад клуба и кои бяха първите избягали. Надявам се да ги видят всички какви мишки се оказаха.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/4/20 19:55

    Сбогом Арда

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/4/20 20:34

    Вълчето няма измъкване иначе Агата му спира кранчето,концесиите и достъпа до готината банка ББР.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/4/20 21:26

    Ай честито. В група до 2 години. Ама поне стадион ще има.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/4/20 22:34

    Абе господа кюлии не се обръщайте към Вълка ами питайте Сокола защо ви спря проекта "Арда". За селските пръчки дакажем че вече парата за пътя каквото е взето е взето и друго няма да има така че " файда ьок" и няма за какво да се наливат грешни пари. Кой е..л е..л кака ви се омъжи. :)

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/4/20 22:34

    Взе си апетитните имоти в центъра на града и до тук беше Вълка. Аз от кога Ви казвах, че като ви спре спонсорството ни тока, ни водата ще можете да си платите. А Вие искахте и 10 милиона за осветление да ви дадът. Само кучета ще се разхождат по стадиона, а с футбола приключи Арда. До тук бяха, ама кой да го проумее....наивници.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/4/20 09:31

    Малоумните депесарски фенове от Момчилград сме в потрес и алкохолен делириум стоим си вкъщи по цял ден като кокошки.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/4/20 09:31

    beito kirtik prost kade si sega be otaiko pak izdigai plakati rumen gaitanski prosta manerka si tva e cqlata istina

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.