Приключи ремонтът на компрометираното стълбище в СУ „Отец Паисий” в Кърджали. Новината на 24rodopi.com отпреди седмици, потвърди официално заместник-кметът на общината инж. Катя Митовска.
„Приключиха строително-монтажните работи и в момента се изпълняват някои препоръки на Строителния контрол и Пожарната безопасност. Имаме абсолютна готовност, ако се отпуснат противоепидемичните мерки, учениците да влезнат в  училището и да провеждат учебни занятия”, каза инж. Митовска. По думите й, заради извънредното положение ще бъде съгласувано с управляващия орган на ОП „Региони в растеж” кога ще може да стане откриването на обекта.
Инж. Катя Митовска описа и какво е направено по време на ремонта на компрометирания обект: „Компрометираното рамо между втория и третия етаж изцяло е възстановено със стоманобетонна конструкция. Укрепена е цялата стълбищна клетка, от основите до последния етаж на училището – както стълбищните рамена, така и фоайетата на всеки етаж. Това е направено с метална конструкция, която според изискванията на Пожарната безопасност е облицована с негорим гипсокартон, отговарящ на всички изисквания и стандарти на тези учебни заведения”, каза инж. Митовска.
Припомняме, че аварията в СУ „Отец Паисий” стана на 10 декември м.г., когато се пропука стълбището между втория и третия етаж. За радост нямаше пострадали, защото ученици и учители бяха евакуирани своевременно, а училището беше затворено. В следващите дни бе взето решение за изготвяне на проект за цялостен ремонт на стълбищните клетки, а не само на компрометираното място. С днешна дата този проект вече е изпълнен.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/20 14:47

    Сега да започват ремонта на колелото на пазара

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/4/20 15:22

    Браво на строителите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/4/20 17:19

    Ремонта се извърши без геоложко проучване на терена. Там навремето е било дере.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/4/20 17:46

    Браво. ...

    ОтговорИзтриване
  5. Браво на ФИРМА КАРАМАН ООД за добра изпълнената работа.Само КАРАМАН ООД ,пожелавам здраве на всичкия персонал на фирмата.Успех на всички.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/4/20 21:18

    Догодина пак заповядайте

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/4/20 10:32

    Цяла година!Браво!Другите през това време построиха хиляди сгради!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.