Пандемията от коронавирус накара икономиката в световен мащаб да забуксува, а размерът на щетите от кризата тепърва ще се оценяват. Много сектори на бизнеса бяха замразени и с все още неясно бъдеще. Коронавирусът обаче не спря строителния бранш, дори в малките областни градове.
Като рекордна година в бранша отчетоха 2019-та в Кърджали. Ръст на сделките с недвижими имоти с 30 на сто, както и на оборотите. Високите приходи, предопределени от нестихващото търсене, пък са напът да извадят почти невредим сектора от пандемията.
Стотици бяха сделките през м.г., като общият оборот надхвърли 20 000 000 лева, са анализите на общата картина на водещи инвеститори в бранша, направени за 24rodopi.com. Постиженията предопределиха и бъдещите вложения в обекти, работата по които не спира дори в режим на извънредно положение.
„Годината беше изключително добра. В момента има известен спад в търсенето, но все пак запитванията продължават. Заради наложените мерки, най-често контактуваме с клиенти по телефона. Въпреки кризата с пандемията, все още има много свободни средства, както в страната, така и в чужбина. При евентуално влизане в Еврозоната, цените на имотите ще скочат, затова сега е моментът за сигурни инвестиции“, коментира Пламен Пеев от „Ариете Сити център“. Комплексът в центъра на Кърджали е готов на 60 процента. Над половината от жилищата вече са продадени. Работата в луксозния комплекс не е спирала, а строителството върви по график. Секция А вече е с издаден Акт 16, секция Б е с Акт 14. „Ариете Сити център“ предлага общо 200 апартамента. Комплексът се разгръща на 35 000 кв. метра удобство, качество, съчетани със съвременните тенденции в архитектурата. 10-етажната сграда се строи с бързи темпове, привличайки все повече интереса и вдигайки класа на имотния пазар край Арда.
Мнението на хората в бранша е, че сериозни сътресения след пандемията за строителството няма да има. Но те все пак ще се усетят заради „премереност“ от страна на купувачите. Прогнозите са, че ще се залага на най-доброто и то при завършен вид. Схемата „Продавам на зелено, с парите строя“ най-вероятно ще остане в миналото, а на пазара ще останат сериозните фирми в бранша.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/4/20 14:48

    Скачат ви главите.Щели да скочат апартаментите след влизане в Еврозоната, те сега са на софийски цени. Продавате кутии за по 100 хиляди без зеленина и паркинги и тотална липса на инфрастуктура и си мислите, че е е вечно. Кризата ще ви оправи, те спряха купувачите. Сега питат само

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/4/20 14:58

    Комплексът е много готин, аз ще си продам апартамента в Берлин, и ще си купя в Кърджали!
    Скоро така или иначе няма да мога да си ходя до Германия.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/4/20 16:44

    първо да го построят и тогава ще купуваме, не се знае дали ще завършат сградата

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/4/20 17:20

    I komentarite ne publikuvate eeeiiiiii

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/4/20 18:54

    Барабанен дъжд по покривите. Той не ни пуска на разходка Но не трябва да пропускаме Ще се забавляваме да играем. Ще станем строители И да построи нова къща. Първо ела, Вижте чертежа. Персонализирайте камионите Заредете тухли. Кубчетата ще са техни. - Започнете, силни мъже! И сега изграждаме стените Над вашата височина. Викаме кран Нека ни сложи прозорец. В крайна сметка поставете покрива ... Ах! Каква красота! Къщата е построена, всички са доволни, И играта свърши...Game over...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/4/20 19:04

    Kude sa komentarite

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/4/20 19:15

    Само недвижими имущества.Сега е момента

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/5/20 13:48

    Ще останат много незавършени обекти защото парите свършиха, не лъжете хората да купуват при тези падащи цени

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/5/20 18:10

    Мечтайте си за "падащи цени"!!! По време на криза с двуцифрена инфлация, само тотално сбъркан човек може да се надява да му се продаде нещо стойностно без пари!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/5/20 18:10

    Мечтайте си за "падащи цени"!!! По време на криза с двуцифрена инфлация, само тотално сбъркан човек може да се надява да му се продаде нещо стойностно без пари!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/5/20 19:33

      Виж как си противоречиш бре нали като е криза няма търсене и с инфлация дохода се обезценява което намаля още повече търсенето което го и няма защото гасърбайтерите нямат приходи ако задържаш високи цени разбира се че ще си останеш с имота

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.