Омерта за далавери, но винаги вендета, когато се посегне на фамилните интереси. Като мафиотска сага, но с главни изпълнители - партийни функционери, превърнати в чиновници на топли места.

***

Един директор на регионална държавна структура в Кърджали уволни преди време жената на един виден партиец. Дали е била магьосница на шашмите, не е важно. Факт е отстраняването на чиновничката.
Мъжът на уволнената също го отнесе и вече е зад борда на партията и всичките му там облаги. Партията винаги се "срамува" от издънките на активистите.
Какво направиха понеслите тежки загуби мъж и жена?
Отмъщават си!
Как?
Жалби? Жалби? Жалби?
Вследствие на един сигнал, една друга държавна институция подгони регионалния директор за едни 1200 лева, които в последните 4 години влезли като оборот в дружество на представител на семейството му.
Кое как е станало и дали има доказан случай на конфликт на интереси, предстои да научим. Случаят ще влезе в съда след юни.

Тази дописка не е за... „Кърджалийски хроники: Ти ми е.а мамата, сега аз твоята“. Кой кого и кой остава с голямата болка - нас това не ни интересува. Затова спестяваме имена и детайли на битките на чиновниците за топлите местенца.
Идеята е да отворим страницата, на която с големи букви пише: КАКВО ОТМЪСТИТЕЛНО СЪЗДАНИЕ Е ЧИНОВНИКЪТ, КОЛКО ОПАСЕН МОЖЕ ДА Е ИЗХВЪРЛЕНИЯТ ПАРТИЕЦ.

Сега, уважаеми читатели, разбирате ли защо за чиновническа служба, със скромна заплата, се дават рушвети от порядъка на 5, 10, че и 15 хиляди лева. Имаше и такъв случай преди време в Кърджали. Даващите парите на вноски ги бяха записали със специални разузнавателни средства, но акцията срещу корупцията се провали. Защо ли? Защото накрая нещата така бяха завъртяни, че мераклиите за сладки служби коригираха показанията си от "плащаме рушвети" на "не, просто си връщахме стари борчове".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/4/20 13:18

    Давай Оги

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/4/20 13:34

    За съжаление! Много точно казано!Браво Родопи,но поискайте коментарите и не трийте статиите под диктовката на Черничкия/Краси/!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/4/20 14:24

    Получава се такс, когато началника унижава, подтиска, изолира, тероризира, субективно, тенденциозно иска да вземе главата на долустоящия. Подчинения също е човек, реакцията е разбираема. Умния трябва да бъде началника, да предотврати конфликта в зародиш

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/4/20 22:08

      Начаникът не винаги подтиска и унижава подчинените си. Лошото е, че повечето подчинени са спуснати там от някого по прайтийна линия и всеки се прави на велик пред началника, но работата я върши някой тих и можещ, на когото гласа му не се чува. И когато началникът забележи тази явна несправедливост и реши да се отърве от мързеливите, тръгват мръсните отмъщения и номера.

      Изтриване
  4. Анонимен30/4/20 19:35


    Даже и 30 хиляди!На ход е прокуратурата !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/4/20 19:37

    Митко взе 30 000 лв.Чакам си пая Митко!Нали трябваше да ми дадеш половината!Мишка!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/4/20 19:39

    На черничкия ли даде парите?Казвай !!!????!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/4/20 20:31

    Абе, като сееш ветрове, жънеш бури

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/4/20 21:14

    Ха-ха-ха и без да споменавате имената им се сетихме кои са. колко ни е града че да не ги знаем ха-ха-ха а как се бяха самозабравили същите тези помните ли?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/4/20 22:18

    Кои са тия?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/5/20 09:02

    И тая статия ако не е платена пък на.Само тези които са вътре в нещата знаят как е.А тази структура се ръководи по комунистически още от времето на Жени,с мои,твои доноси и т.н.,че имаше и една агент Маринова там.За съжаление керванът си върви и който е неудобен с нещо веднага му се вижда сметката.Хората ги е страх да кажат истината каквато е.Защо не направят интервюта със служители които не са началници ей така ,авонимно,нали медията е независима, да чуят тяхното мнение.А за всичко друго си има органи които да се произнесат.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/5/20 09:20

    Така се получава когато хората се назначават не според професионалните им качества а според партийните принадлежности .Хора незнаещи, мързеливи, нагли, непрофесионалисти заемат работни места единствено защото са правилно партийно ориентирани .Всичко това отвращава младите можещи и способни хора .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/5/20 09:25

    Има една част от хора които не им се работи а искат да получават заплата .Те се прикрепят към определена партия за да им се предоставят хубави работни места на тях на децата им на тъщите и т.н.Това е истината.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/5/20 14:33

    В Бенковски местният партиен/управляващ/смени директора на училището,назначи си протеже и днес какво да видя - на 1 май влиза в училището и прави ремонт.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен1/5/20 16:03

    Клюкари. В 6всичко си върви по старому, по време на соца. И затова не искат българските граждани да живеят тук. Все едно сме във века на баба ми р,одена през 1800 година. Гюле гюле

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/5/20 11:22

    Fake news. Nema fakti, video, kopia na dokumenti. Lajcite na besilkata!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.