„От няколко дни вътрешните демони и външните сили отново са активизирали медийната звезда на другаря Георги Гергов (на снимката). Вчера гледах негово интервю в сутрешен блок. То беше брилянтно. Брилянтно интервю на средностатистически гербаджия. Чудо!” Това написа във фейсбук говорителят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов.
Според него пловдивският бизнесмен е доволен от мерките на кабинета, но това е нормално, защото те са направени точно за богати хора като него и за никой друг.
„После се разля в красивата си фантазия как бизнес, народ и управляващи заедно ще преплуваме през тази криза. По време на криза не можело да има самоцелна опозиционност - всички трябвало да си подадем ръка и да не трупаме политически дивиденти. Забележете - това е позиция на нахранен и то от властта човек. Защото всекидневните опити за изтръгване на политически дивиденти от страна на Борисов тук минават в графата "напълно нормално“, посочва кърджалийският народен представител.
Социалистът припомня, че четирима народни представители от “БСП за България“ излязоха със специална декларация, в която са се опитали да припомнят на Гергов, че като гражданин той може да се обяснява в любов на кабинета по три пъти на ден, но като председател на Областния съвет на БСП в Пловдив не може да си позволи да пуска позиции, които не се обсъдени предварително.
„БСП не е ГЕРБ за жалост на Гергов и неговите сантиментални чувства към кабинета. Очевидно е, че позицията му е подействала като стомашни киселини, защото днес другарят Гергов е строил цялото ръководство на градската организация на БСП в Пловдив, които са написали един дълъг и доволно скучен текст”, продължава Симов.
Депутатът уточнява, че най-голямо впечатление му е направило как "другарите" от Пловдив цитират Георги Гергов като класик, както навремето са цитирали Тодор Живков и сега Бойко Борисов в ГЕРБ.
„Аз съм от Пловдив и ме е срам да видя градската организация на БСП паднала до такива политически низини. Да превърнеш една от най-старите организации в клуб по ежедневни цитирания на др. Гергов е отвратително”, казва още Симов.
Той препоръчва на социалистите от града под тепетата да се съсредоточат върху собствената си работа и резултати, преди да пишат мелодраматични есета.
„Нека да ни демонстрират как под мъдрото ръководство на своя гуру бележат знаменити успехи, отстояват левите ценности и спринтират към победното бъдеще, а не са четвърта или пета политическа сила. Това обаче трудно ще се случи, защото очевидно др. Гергов и неговите държачи на папки имат един основен проблем - много по-удобно ще им е в ГЕРБ“, казва народният представител.
Георги Гергов е един от отявлените опозиционери на лидера на БСП Корнелия Нинова. Медийно е популярен с прякора Свинаря, но в интервю пред бТВ преди време той сам обяви, че никога не е бил свинар, а кравар, пише Офнюз.
Близките отношения между крилото на Гергов и ГЕРБ не са тайна. Той бе един от най-отявлените поддръжници на коалиция между Столетницата с партията на Бойко Борисов. Освен това правителството на ГЕРБ демонстрира към него впечатляваща щедрост. През октомври 2018 г. кабинетът отпусна 43,2 милиона лева от бюджета, с които община Варна да закупи терена в центъра на града известен като "Дупката". Почти трите декара в центъра на морската столица са собственост на Гергов.
Бизнесменът е собственик на ЦУМ в София, на хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив и на Пловдивския панаир.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/4/20 09:41

    Привърженик на свинаря, краваря и на другите-Станишев, Михов, Мерджанов и още няколко опозиция на Корнелия Нинова от Кърджали БСП е и Милко Петров Багдасаров.Безрезервно, безусловно и плътно с партийната линия на националното ръководство на БСП и яростен привърженик на Корнелия Нинова е нашия съгражданин Назми Мюмюн.На конференцията на 5 март, той твърдо подкрепи в своето изказване линията на Позитано и застана по негов стил зад номинацията на Корнелия за председател на БСП.И друго, Назми призова кърджалийските социалисти да съхранят Корнелия, защото партията има нужда от нея и България. Обърна се и така, тя да бъде българската желязна лейди Маргарет Тачър.

    ОтговорИзтриване
  2. Братовчеда24/4/20 10:21

    Александър Симов е сложна личност. Твърди, че е пловдивчанин, но е роден в Стара Загора, при това живее в София, най-много го харесват в Ямбол, а е депутат от Кърджали. За себе си казва, че бил “интелектуален екстремист”, а самата Корнелия Нинова, когато му предложила място в Изпълнителното бюро, го оторизирала със задължението да бъде несъгласен и да бъде опозиция. И Сашето приел комсомолското поръчение. Сега е несъгласен и пълен опозиционер на всички противници на Корнелия. Ясно е и защо атакува Гергов. Той е основен претендент за столчето на Нинова, а тя не търпи конкуренция. Още си спомням как Станишев я уволни като зам.-министър на икономиката през 2007 г. за меко казано „нечиста игра“, а тя по-късно се разправи с него и поддръжниците му.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/4/20 10:25

    Кои от БСП Кърджали стоят зад групата Станишев, Гергов идр.и кои подкрепят К.Нинова?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/4/20 11:12

    Kakto BSP Plovdiv ne kraci s vremeto, taka i BSP Kirdjali! В. Белински"Който не върви напред, върви назад. Стоящо положение няма.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/4/20 11:45

    На конференцията Назми Мюмюн сподели, че Корнелия Нинова е лицето на промяната, както в БСП, така и за България.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/4/20 12:05

    Zdraveyte.Proçetoh napisanoto za Gergov.İ sım şokiran.Prez 1988 godina esenta kato veterinaren lekar byah na stsj v svineferma kray plovdiv.Togava btigadir brşe dtugaryat Georgi Gergov.Vednış tpy doyde s kolata di na rabota s sıprugata si i se kaçih i az i otidoh do garata.Moyata rabotna staya beşe do negovata.Mislya çe beşe rodom v Zapadna Bılgariya. Nedoumyavam kak sa pozvolili na edin brigadir da ograbi naroda? İ smyatam çe tova koeto e ograbil tryabva obratno da se vırne.Sram i pozor.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/4/20 13:44

    Свинарят от Пловдив, Гергов си е сто ппоцента гербаджия! Чудя се защо Нинова все още го търпи!...

    ОтговорИзтриване
  8. Жоро БКПто24/4/20 14:45

    ВЪРТИОПАШКА И КЛАСИЧЕСКИ БАЙ ГАНЬ0 .КАУЗАТА МУ-ЛИЧНИЯ ИНТЕРЕС.

    ОтговорИзтриване
  9. The Mandalorian24/4/20 16:09

    В БСП кипи подготовка за избор на председател и Нинова започна да нервничи. Явно не и е особено спокойно, та се налага да използва Симов в ролята на Матросов. Гергов със сигурност далеч не е за подценяване. Преди известно време „краваря“ дари 300 000 лева за построяването и оборудването на новата лаборатория за диагностика на COVID-19 в УМБАЛ "Св. Георги" под тепетата."Калкулирал съм и това, че ще ме наплюят, но бизнесът в този момент трябва да е отговорен наравно с политиците, давам пример. Всички заедно - тогава ще успеем", добави Гергов. Той заяви още, че нямa дa ce възпoлзвa oт мeркитe нa държaвaтa, кoитo ce прeдлaгaт зa cпрaвянe c кризaтa oт кoрoнaвируca, но ги определи като адекватни. „Мерките са според джоба. В една къща или една фирма се прави това, което е възможно, беше обяснено достатъчно и от премиера, и от министъра на финансите. На някои не им уйдисва, но не може да не плащаш данъци, а да искаш държавата да ти дава", коментира бизнесменът. Точно тези думи вбесиха някои твърдолинейни социалисти и не е случайно, че точно сега Симов се хвърли в отчаяна атака срещу един от основните опоненти на Корнелия. Само че Гергов не е случаен човек. Всеизвестно е, че покрай скандала с оставката му в БСП е заплашил Нинова да пусне записи в медиите, на които се чува как тя търгува подкрепата, която той ѝ оказа при избора ѝ за партиен лидер. А „чичо Георги“ има навика да записва поверителни разговори с политици. В БСП вече някои „изядоха попарата“ и подвиха опашки. През годините в България е имало доста подобни скандали. И все с изтекли записи са свързани. Ползата за редовите граждани е никаква, най-малко пък за партийните „талибани“, освен една – научаваме колко разпищолен, разгулен и всеобщоомазан е елитът на държавата. И как приятели, врагове, министри, съдии, прокурори, дори чалга звезди са оплетени като свински черва в покварата. От време на време някой проговаря или „обнародва” записи, от което обществото научава, че най-мръсната утайка не е долу в низините, а горе, по държавните върхове. Затова, чичо Гошо, пускай музиката, която си записвал! В обществен интерес е. Като писах обществен интерес и се сетих, че преди дни жената на Александър Симов, Юлия Ал-Хаким, заяви в коментар: „Аз не съм под карантина така или иначе, щото работата ми ме задължава да бачкам и да не мисля за живота си, както и мъжа ми. Затова ще си поливам свободното време с ягоди, шампанско и хайвер кат стой та гледай”. Ето това е разбиране за „социална “ политика. Тяхната, а не на избирателите, естествено...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.