През 2003 г. в Кърджали отвори врати съграденият с техни пари уникален храм "Успение Богородично", чийто предстоятел е отец Боян Саръев. Това пише в очерков материал за братята Атанас и Пламен Бобокови, които са арестувани и обвиняеми за участие с организирана престъпна група.
Братя Бобокови, които станаха обект на Спецпрокуратурата, са най-богатите русенци и в Топ 20 на най-големите богаташи в България.
Фабриките за горива и батерии на родените в село Пиргово братя показват зашеметяващи ръстове. Пламен и Атанас Бобокови имат фирма и във Великобритания, която се занимава с търговия на акумулатори и акумулаторен скрап.
Пламен Бобоков живее в Русе в къщата до Екатеринодар. Пред позлатената камина има послана кожа на бяла мечка. Преди няколко години караше единственото Infinity в България.
Братя Бобокови имат два основни бизнеса - производството на акумулаторни батерии, което се извършва от "Монбат", и маслен бизнес, развиван под бранда Prista Oil. През 1993 г. основават дружеството "Приста Ойл".
Атанас е роден на 2 ноември 1959 г., а Пламен – на 31 октомври 1968 г. По онова време селото е известно с лозята, винарската си изба и стария комунистически род Бобокови. Един от него – Ангел, става първи секретар на окръжния комитет на БКП в Русе. Той не е нито баща, нито чичо на двамата, както се говори, но определено им е роднина, пише „Епицентър“. Въпреки че братята гледат все повече да се дистанцират от тази кръвна връзка. Братята основават първата си фирма в родното си село Пиргово – едноличния търговец "Бобоков и синове". Единият е на 33 г., другият – на 24. Дейността на компанията тогава е класифицирана като “облекла и аксесоари – магазини”. Завъртат и търговия с горива, после решили да произвеждат масла. И в 1993 година основават "Приста ойл", който сега е най-големият производител и доставчик на смазочни масла в България с около 60% пазарен дял. През 1995 година братята си построяват завод и започват производство на смазочни масла с марка "Приста". Четири години по-късно приватизират завода за акумулатори в Монтана. Сега втората им голяма фирма – “Монбат”, е шеста по пазарна капитализация на борсата – струва 224 211 000 лв.
Братята имат заводи в Турция, Румъния, Сърбия, Унгария, Туркменистан, пристанищни терминали в Одеса и Варна, летище край Русе, имат изключителните права да снабдяват с масла 750 пристанища по света, а също и йеменската армия и пр. Имат и колекция от антики, оценявана на 80 млн. евро. Братята са серийни дарители – строят черкви и манастири из цялата страна.
С техни пари е изграден и християнският център за подпомагане на бедните в кърджалийския манастир “Успение Богородично”, заради което отец Боян Саръев от квартал „Гледка“ каза, че ще им целува ръцете цял живот.
Припомняме, че днес Прокуратурата даде подробности за схемата с боклука в Министерството на околната среда и водите. Обвинения по нея вече получиха шестима души, сред които заместник - ресорният министър Красимир Живков.
Сийка Милева, говорител на главния прокурор обясни, че в качеството на обвиняеми са привлечени 10 лица. От тях 7 за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с участието на длъжностни лица.
За един от братята Бобокови ще бъде поискана най-тежката мярка – задържане под стража, а за другия ще бъде поискана гаранция от 1 млн. лв. На зам.-министър Красимир Живков също ще поискан постоянен арест, съобщи говорителят на главния прокурор.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/20 17:23

    Много ясно че са стари комунисти.Приватизираха без пари цялата държава

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/5/20 17:23

    Yapma ba sali agaaa

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/5/20 18:44

    Само с ръце няма да стане

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/5/20 18:44

    Първо Божков, сега тия. Мафията се разплита

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/5/20 19:05

    Видяхте ли списъка от кого колко са взели, сега чаками списъка на списъците при кого са отишли. Спете спокойно.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/5/20 19:29

    Mafiotski pari za carlvara bay sali kko she kajesh

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/5/20 20:20

    До 17:23 саръ бекир кардеш. Е саръев забравили изнасиленото момиченце от приюта в студен кладенец хората си спомнят още. Не те ли е срам да излизаш пред медиите другарю милиционер още помним дивашките ти изпълнения. Не забравяй рязан поп и необрязан ходжа няма бекир ага.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/5/20 20:23

    Престъпник престъпника си тачи бекир ефенди

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/5/20 20:47

    Мтого тнеуместно изказнане. Построили храма на Саръев, но продължили са бъдат престъпници и мафиоти.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/5/20 21:40

    Преуспели братя. На много комунисти децата им не могат да стъпят на малкият им пръст.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/5/20 21:43

    Господин Доган, кво рече за братята. Дайте информация. Не ми се вярва да е от тях, той е плътно зад бобко.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен31/5/20 07:13

    Игра на дребно. А за останалите комунисти с партийни книжки които ни управляват и в момента кога ?

    ОтговорИзтриване
  13. Аптикадир31/5/20 07:45

    По-рано преди да смениш истинското ти име Бесир Саръ, целуваше ръката на АМЕТ Доган, а ?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/5/20 11:06

    Много злобен и посредствен народ се е народил по нашите земи. Само злобее, не може да пише, да се изрази, но за сметка на това има готови отговори за всички. Бобекови са хора, които правят бизнес, произвеждат готов продукт последните близо 30 години. И сега открихме какви са маскари. И задължително трябва да се спомене обрязания поп. За съжаление това се коментира от хора, които са с претенции, че вярват в Бог. Вярващият човек е смирен, той не съди, изпълнен е с добри чувства към ближния, помага на нуждаещия се безкористно и не интригантства. Хайде сега погледнете се в огледалото и отговорете кои са вашите добри нрави, какви са вашите морални ценности и имате ли изобщо такива?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/5/20 18:25

      Много добър коментар, браво

      Изтриване
  15. Анонимен31/5/20 13:39

    Нищо няма да излезе,ако нещо не е изпатил към масоните

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен31/5/20 15:52

    offshornite biznesi taka se poddarjat...cherna mafia...schwarz grouppe...:-))))...
    neka da im vidim kasovite belejki, kasovite tefteri, dokumentite za proizhod na parite, capitalite..., plateni danaci, taksi smed, vino, pogachi, kitki, zlatni pitki, srebarna vodichka...:-)...+ospodi pomilui, +ospodi pomilui! +min!...:-))))...dobre aide pone edna kasova belejka za 1 svest, edno krastche, 1 ikonka...edno opelo...edna molitva...ako moje, molia pokajete!

    ОтговорИзтриване
  17. Цялата статия е реклама ......Всичко е със цел да отклони вниманието от нещо по-същественно ...
    Всяко чудо за 3 дни ...
    Прокуратурата прекрати многошумното ;Апартамент гейт ;
    Защо ли не подведе под отговорност Цветан Цветанов ????????????????????????

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен1/6/20 03:13

    До 11:06 да вярващия човек е смирен но. Безбожници като теб исаръ ме съмнявате. Вярващия човек има страх от всевишния; независимо дали вярва на АЛАХ или ГОСПОД. И не нарушава 10те божии заповеди от свещените книги Библията или Корана. Знаеш ли този кретен колко съдби и семейства е почернил а изнасиленото малолетно момиче.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен1/6/20 03:13

    До 11:06 да вярващия човек е смирен но. Безбожници като теб исаръ ме съмнявате. Вярващия човек има страх от всевишния; независимо дали вярва на АЛАХ или ГОСПОД. И не нарушава 10те божии заповеди от свещените книги Библията или Корана. Знаеш ли този кретен колко съдби и семейства е почернил а изнасиленото малолетно момиче.

    ОтговорИзтриване
  20. Бай Кольо1/6/20 07:40

    Говори се, че хора от кв.Гледка са виждали Бекир Саръ да ходи до външната тоалетна с Ибрик в ръка и халат на врата.Демек старите наваци не се забравят, а Бекир ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.