От Столица на толерантността в последните години, Кърджали се утвърди и като Столица на сватбите с огромния брой бракове на главва от населението. Купонът след подписите обаче е отложен, а бизнесът със сватби и семейни тържества е ударен сериозно от кризата с коронавируса, която от здравна, все повече клони към икономическа.
„Всички събития до края на месец юни при нас са отменени. Това са сватби, годежи… В момента е сезонът на кръщенетата, а знаете, че месец май е месецът и на баловете. При нас, до момента, са отменени 5 сватби, 3 годежа и всички балове, а това е много, много работа“, разказа пред екип на 24rodopi.com Дора Георгиева, сватбен агент в една от водещите агенции за организиране на събития в региона - „Van Dora“.
От началото на сезона фирмата няма никакви приходи, последиците от коронавируса вече са налице.
„Случва се е да върнем пари на хора, да отменим дати за догодина, други за по-късни месеци. В нашата агенция работят пет души - организатор, декоратор, двама видеооператори, фотограф. Към днешна дата съм само аз, докато нещата не потръгнат разбира се“, споделя кърджалийката.
Предвид тежката ситуация, агенцията дори е въвела опцията за изплащане на вноски.
„Опитахме се да облекчим нашите клиенти, защото разбираме, че част от тях са останали без работа“, обяснява Дора Георгиева.
Надеждата е след края на юни нещата да се променят, ако ли не...
„Ако всичко това не приключи до края на месец юни, съмнявам се, че много колеги, а и ние също така, ще успеем да останем в бранша. Разговарях с много мои колеги в страната, повечето са в офиси и ателиета под наем. Не всеки наемодател влиза в положение, а и сметките за ток, осигуровки и други, вървят. А ние нямаме и лев постъпление, дори сме на минус. Занимаваме се и с продажбата на сувенири и декорация, но и това не върви по обясними причини“, допълва кърджалийката.
Над 1000 са сключените бракове през миналата година, само в община Кърджали. Кулминацията на почти всички е била с организиране на тържество.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/20 16:12

    Сега не може нищо да ме спре -
    за теб ще пея до часа последен...
    Аз искам тоя свят да разбере,
    че няма повече да бъда беден...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/20 17:07

    Салоните за красота също разчитаха на балове, сватби , кръщенета и др. Ресторантите също всички сме на това дередже ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/20 17:35

    Вчера БСП анонсира онлайн кампания с хаштаг #Работа и доходи, като в нея се включва Националният съвет, депутатите и всички структури на левицата. Призивът е протестен: "Споделете ваша лична история, свързана с работата и доходите ви".

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/5/20 17:47

    Тая година за отпуската ще разчитаме на БАЛКОНТУРИСТ....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/5/20 10:18

    Как работят тези хора при, вас на принципа кеш едн кери, без договорни отношения, какви осигоровки внасяте в държавния бюджет, половината фалиращи ресторантьори държат хората на по 12 часа осигуренИ на 4 ч , даже не могат да кандидатстват по 60/40 щото 40 то липсва при тях и щели да фалират, ами да фалират да останат честните само . . .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/20 01:00

    Те са лапали-лапали. Имат за 30 години напред. Не ги мислете.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.