От днес Кърджали разполага със сертифицирана лаборатория за изследване по PCR методика на проби за COVID-19, съобщава областният управител Никола Чанев. „Радвам се, че усилията ни се увенчаха с успех. Вярвам и, че нашите съграждани ще продължат да спазват стриктно противоепидемиологичните мерки. Защото победата все още не е постигната. Все още, вирусът не е унищожен. Бъдете отговорни!“, сподели Чанев.
Лабораторията се намира в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски".
„Благодарение на усилията на микробиологичната лаборатория на МБАЛ "Атанас Дафовски“ и лично на изпълнителния директор на болничното заведение професор д-р Тодор Черкезов, на усилията на Областния кризисен щаб и със съдействието на Цвета Караянчева и министър Кирил Ананиев, Кърджали вече има сертифицирана лаборатория“, отбеляза областният управител.
"Заповедта на министъра е от днес. С нея кърджалийската болница попада в категорията на лечебните и здравни заведения за провеждане на високоспециализирано медико-диагностично изследване "Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19", заяви пред 24rodopi.com д-р Виктор Кирчев, директор на Регионалната здравна инспекция. На ден ще се обработват до 40 проби.
Лабораторията ще заработи в петък.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/5/20 19:31

    Честито на всички ни!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/5/20 19:57

    И само отрицателни да са тестовете.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/5/20 19:57

    Само трябва да си платим тестовете разбира се

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/5/20 20:41

    Те тези в тази лаборатория немогат да определят дали имаш вирусна или бактериална инфекция, тръгнали “Ко’роната” да изследват....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/5/20 09:32

      А баш да не говорим как замърсяват пробите тестваш едно може да излезне спин да се побъркаш

      Изтриване
  5. Анонимен5/5/20 21:07

    Таман че болните идват скоро ще стане страшно ще има чували много чували

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/5/20 09:35

      Не не ще се разкарваме без маски ще ядем по беседки и ще си плюем в устите от кеф

      Изтриване
  6. Анонимен6/5/20 10:00

    ей сега ще се окаже че в Кърджали има не 13, а 1300 носители на вируса, каквато е реалната цифра. Призовавам властите да разпоредят таргетно проучване на брой заразени на 1000 души - както това се направи в други области. Стига с тези хвалби, че няма заразени - има ,не сте ги открили. По селата от 10 дни никой нищо не спазва.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/5/20 11:41

    cok guzel. aide oste edna nova stihosbirka!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.