„Днес имах разговор с началника на НСО - ген. Красимир Станчев. Участвалите във вчерашното събитие са служители на НСО“. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно скандала на плажа на „Росенец“, където гардове блъскаха трима души, един от които бившият правосъден министър Христо Иванов, които снимаха т.нар. „лятна резиденция“ на Ахмед Доган.
„Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперищата европейска държава, когато се преборим с беззаконието и укрепим върховенството на правото. За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се погазват.
Примерите са много, но когато публично се нарушават основни конституционни права това ерозира и без това разклатеното доверие.
Настоях още утре да се свика тричленната комисия и отново да се разгледа необходимостта от охрана на НСО на въпросните лица“, посочи Радев.
„Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка. Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО, това обаче зависи от изпълнителната власт в лицето на г-н Борисов. Кого допълнително ще охранява НСО зависи не от президента, а по закона от тричленна комисия – председателя на ДАНС, главния секретар на МВР и началника на НСО. Именно подопечните на премиера ДАНС и МВР определят дали към някое лице има заплаха, а НСО осъществява охрана.
Миналия декември по мое настояване началникът на НСО събра отново тази комисия, за да се прецени необходимостта от охрана на тези лица. Представителите на изпълнителната власт препотвърдиха необходимостта те да бъдат охранявани.
Днес настоях ген. Станчев отново да свика още утре тази комисия и отново да бъде преценена заплахата за тези лица и отново да бъде преценена необходимостта от охрана от НСО. Очаквам комисията за контрол в Народното събрание да изпълнява функциите си за контрол и охрана. Редно е правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка и  при констатирано отклонение от законите да се предприемат мерки“, допълни още държавният глава.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/7/20 20:50

    Браво г-н Президент!С вас сме!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/7/20 21:04

    Един от малкото качествени хора в управлението на държавата е Радев, да не кажа, че май е единственият.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/7/20 22:03

    пазят ги за де не издават държавни тайни след почерпки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/7/20 23:26

      На кой бе? На некви жрици на любовта ли?

      Изтриване
  4. Анонимен9/7/20 05:47

    Гробаджиите още не са го оплюли.... Хайде,почвайте да го обстрелвате,пазете си работата,критикувайте,ако паднете от власт,трябва пак да сменяте партии

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/7/20 07:35

    Г-н Пезидент, оглавете плажуващите в събота на плаж "Росенец"! Това ще сложи началото на края на този абсурд, в който сме принудени да оцеляваме.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/7/20 07:49

    БРАВО ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ.ТОВА Е ДЪРЖАВНИЧЕСКИПОГЛЕД И РЕШЕНИЕ.РАЗЛОЖЕНА ДЪРЖАВА ОТ РАЗЛОЖЕНИ ПОЛИТИЦИ И ПСЕВДОДЪРЖАВНИЦИ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/7/20 08:24

    В никоя държава и никой държавен ръководител - мин.председател, лидери на политически партии,съд ,прокуратура не биха падали толкова ниско и унижени от безобразията и наглостта и беззаконието от действията на олигарси и задкулисието като разпределители на порциите и благата на държавата.ида кадруват управлението на държавата

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/7/20 08:38

    Охраняват ги защото благодарение на тях Борисов се държи на власт и те правят каквото си искат,а не е за подминаване и въпроса за завод в Турция,много добре известен на Борисов.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/7/20 09:35

    "Зная, че преди време Валери Симеонов демонстрира своя патриотичен дух, като влачеше баби по границата с Турция. Ще го призная за истински патриот, ако сега извлече Доган от сараите"

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/7/20 09:37

    Мисля, че охраната на Пеевски върви с тая на Доган, а не обратното.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/7/20 09:38

    Костов пак се оказа прав, като нарече Доган "проклятието на България".

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/7/20 09:40

    "Ахмет Доган показа , че той управлява управляващите"
    Грозен удар по репутацията на Нарциса.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/7/20 09:41

    Агентите на ДС не умират от естествена смърт.
    На агент Сава му намекнаха някои неща с опита за атентат срещу него и той разбра посланието и веднага се оттегли от политиката. След този опит за преврат вече агент Сава е подчинен на някой. И ако не слуша ще го гърмят, но не с газов пистолет. И този, който го управлява (контролира) не е от България, не е и от Турция, не е и от Русия.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/7/20 09:43

    Поне ГЕРБ-аджиите вече и не крият, че са с ДПС и Доган.

    Дариткова, Барни Ръбъл, всички дружно атакуват Христо Иванов и мълчат като риби за беззаконието и безчинствата на Доган.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/7/20 09:46

    UNITED EU UNION

    Днес... късно е вечe, а ти утре ;)
    Не четеш май что казал Октай.

    Охраната на Охранените се преквалифицирала с дата (5 раза) задна
    в концесионер на чакълен плаж.

    Пляж не е точната дума, предвид световно славния златнопясъчен
    Черноморски стандарт.
    И чакъл не е. Чакъл значи овални камъчета.

    А охранителите покрили пляжа с острозъбо каменисто покритие.
    Антипотребителски.

    Но революционера концесионер... ще събирал по 10 лв плажна такса на калпак.
    Инак - в морето.

    От 1000 туриста: 10 бона.
    От 3000: 30.

    Ден: финансов урожай!
    Дай концесия ми дай... ;)

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/7/20 09:47

    Доган е турски и по наследство от отличните по негово време отношения между Вашингтон и Анкара и американски агент.

    В днешно време въобще не му е нужно да работи като агент.
    Многократен милиардер е. Има цяла камара подставени лица да му умножават парите.
    Все едно са техни, ама не са.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/7/20 09:59

    Да, но НСО е на подчинение точно на Радев. Ако питате мен, НСО въобще не трябва да съществува

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/7/20 09:59

    В цялата ситуация ,НСО служителите се показаха като крайно неподготвени и неадекватни хора ,при това си позволиха и гавра със знамето на страната ,което е подсъдимо и непростимо ,особено за хора от такъв ранг ,редно е премиера да вземе отношение по въпроса и да се преопределят приоритетите на държавата във връзка с дейността на това поделение , кого защитава то , какъв е интереса на данъкоплатеца , който поема голям разход за издръжката на тези хора ,независимо кой и кого охраняват ,действията показват ,че нещата са много по зле от преди началото на демокрацията ,когато поне знаехме ,че ни управлява ДС и партията , сега какво става ?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен9/7/20 10:00

    Държавни служители, които се държат като недосегаеми мутри.
    Това демонстрираха гардовете от НСО. Както често го демонстрират и с безумното си шофиране по пътищата на страната.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен9/7/20 10:02

    На Борисов му се стъжва животеца тия дни милия, то протести, то Ковид, то сараи - отвсякъде са го наобиколили врагове начи. Ми да хвърля кърпата (няма да му е за първи път) и да поема към топлите страни, дето никой няма да го търси...

    Браво на Христо за пореден път, разбърка гнездото на змиите, да видим следващия му ход...

    ОтговорИзтриване
  21. зафер ертюрк9/7/20 10:52

    Джамбурето ще е в края на седмицата.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен9/7/20 11:04

    Уважаеми господин Президент,
    Уведомявам Ви най-учтиво,че ако в Република България има човек,който би трябвало да бъде пазен най-добре това е човекът който прекара две години в килия за смъртни в софийския затвор-Ахмед Доган. Аз съм му съратник и жив свидетел на целия му път до днес. Ако не беше Ахмед Доган повярвайте ми развитието на България през 1989-95 никак нямаше да бъде европейско. За това дълбоко и от сърце Ви препоръчвам да не си правите евтини пиари на гърба на нашия лидер. Махнете държавните охранители. Аз,пък и не само аз, ще вземем от залъка на децата ни, от техните нужди за дрехи, храна, ако трябва и за обучение и ще ги дадем на Ахмед Доган да се пази и да живее добре. Защото за разлика на такива като Вас Ахмед Доган е ЛИДЕР, заслужил и човек, който е всетовно признат ахитект на мира на балканите. Това го признава цял свят. Ако веднъж през живота си, на 32 години бяхте 47 килограма щяхте да ме разберете. Толкова тежеше Ахмед Доган когато излизе от килията за смърни. За това Ви моля най-учтиво Вас и всички политици и вестникари в Република България да не пипате там където не ви е работата и да не си бутате главите там където пръстът ви няма да влиза. В цяла България НСО пази един и единствен турчин, колко българи пази НСО? Включително и съпругата Ви. Така,че не си правете евтини пиари-ще ви струват скъпо като политик и като държава. Махнете си пазачите, ние ще си плащаме охраната на лидера ни, ако трябва и храната му, и дрехите му и всички негови нужди и прищевки за нас са чест и достойнство да му жлужим.Защото в цяла България и на Балканите дори, от всички малцинства има само един турчин който успя да изплува над водата. За това добре си направете смедката и недейте да я правите без нас. Защото ние, турците в Република България сме равностойни граждани и нашият лидер заслужава същото което заслужават десетките и стотици българи в тази държава. Сакън ха, не си пъхайте главите там където няма да влиза пръстът ви. Това е за сега накрадко.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/20 12:36

      Ето това одговор евала

      Изтриване
    2. Анонимен9/7/20 14:29

      Пиши си името, г-н съратник, за да видим ти ти ли си . Да ти кажа, г-н съратник, че другарят Доган-Сава не е пазен, а го държат в плен. Той и в момента е затворник. Искаме Свобода за г-н Доган! Ние няма да го пипаме, г-н съратник, той сам "ще си види сметката"!

      Изтриване
    3. Анонимен9/7/20 16:18

      Всички "съкилийници" на Меди са агенти и мюзевири като него. Щял да дели от залъка на децата и да плаща охраната на бащицата - yalancı ve yalakalar. Üç kuruş paraya ajanlık yaptınız ve arkadaşlarınızı sattınız. Hadi oradan, utanmazlar!

      Изтриване
  23. Анонимен9/7/20 11:06

    тези боклуци от НСО трябва незабавно да бъдат уволнени по етичния кодекс на държавния служител само за това, че изхвърлиха националното знаме както се изхвърля боклук в контейнер.Тези хора са срам и позор за тази престижна служба, не мога да повярвам, че това се прави от служители на държавата, това са мутри.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/7/20 11:06

    тези боклуци от НСО трябва незабавно да бъдат уволнени по етичния кодекс на държавния служител само за това, че изхвърлиха националното знаме както се изхвърля боклук в контейнер.Тези хора са срам и позор за тази престижна служба, не мога да повярвам, че това се прави от служители на държавата, това са мутри.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен9/7/20 11:56

    Нищо не можете да направите на Бойко!Той е бос!А вие кой сте?Вече ставате смешен.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен9/7/20 13:10

    до 09.35 абсолютно си прав, турчин съм и съм патриот, знамето е свещено и неприкосновено, никой не може да се гаври така със знамето на България. Този идиот от НСО извърши престъпление, съгласен съм с теб ако Валерката извлачи Доган от сараите записвам се в неговата партия.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен9/7/20 13:10

    до 09.35 абсолютно си прав, турчин съм и съм патриот, знамето е свещено и неприкосновено, никой не може да се гаври така със знамето на България. Този идиот от НСО извърши престъпление, съгласен съм с теб ако Валерката извлачи Доган от сараите записвам се в неговата партия.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен9/7/20 19:20

    11.04 oт кога Ахмед Доган е турчин?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.