Над 300 уведомителни писма подготвя Община Кърджали за собствениците на спрените от движение автомобили, които са зарязани по паркинги, междублокови пространства и улици.
„Подготвяме писмата, официално ще бъдат пратени с обратни разписки. Всички коли са описани, по улици, по блокове съвместно с „Пътна полиция“, заяви за 24rodopi.com Сали Рамадан от отдел „Транспорт и безопасност на движението“ в Общинската администрация.
По думите му, вече са уточнени имената на собствениците и същите съвсем скоро ще бъдат уведомени да освободят общинските места от ненужните вече автомобили. Ако не го направят до 30 дни, ще бъдат санкционирани. Глобата е в размер от 50 до 100 лв., допълват от Общината.
Проблемът с изоставените стари коли в Кърджали е от години. А най-честата причина е безотговорност от страна на собствениците, които просто зарязват автомобила и нехаят за последиците. Те пък задълбочават друг сериозен проблем - липсата на достатъчно паркоместа. Друг е въпросът каква гледка представляват. Някои се използват за склад, други са зарязани толкова отдавна, че вече са покрити от буйна растителност.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/7/20 17:10

    На какво основание да видим ще бъдат санкционирани, като тези коли нямат регистрации, т.е. Не се знае на кой са? :) Липсата на паркоместа е проблем на общината! Ако са такива умници каквито го раздават могат преспокойно да построят “етажни” паркинги, спестяват доста място, зелените площи ще се открият, ще има повече пространство да речем за детски площадки, повече въздух за дишане, по малко шум...модерно е, европейско е...не е скъпо за изработка също! Но, разбира се това е, ако бяхме(а не сме) “бяла” държава, по социална и по либерална...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/7/20 18:20

      Значи още бетон, а бараките да си стоят, така ли? Сигурно и твоята е нейде из Кърджали и в нея си държиш щайгите за буркани от село и празните бидони за джибри?

      Изтриване
    2. Анонимен8/7/20 18:45

      Пред бл.!4 във Възрожденци има две коли, обрасли в бурени от години и заемат паркоместа, а колите са паркирани отсреща на тревните площи.

      Изтриване
    3. Анонимен8/7/20 18:51

      Напротив! Има един лаф, че и бетона можеш да го замаскираш с нещо хубаво! Въпрос на вкус! Моята кола е в Западна Европа на такъв паркинг и вътре в нея има всички екстри, а ракийката си я купувам от специализиран магазин, а от чистота наоколо както се казва можеш да направиш алергия! ;)

      Изтриване
  2. Анонимен8/7/20 17:15

    Трябва да се направи като общ. Варна. Демек след няколко предупреждения към собственика на изоставения котурник, общината дига и връща колата за скрап , и парите влизат в хазната

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/7/20 19:01

    Таратайка общината не ги закача,пише им по една бележка хвърчаща и до тук. Те си заемат паркоместа,гният, собствениците им изобщо не им пука.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/7/20 21:35

    А обсебването на зелената площ в центъра на селата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/7/20 23:14

    аз такова писмо съм получавал още в далечната 2010 годинаг нека да видим как ще ме накарат да си махна колата. при положение че е паркирана на паркинг плащам данък 27 лв не я карам щото има много дупки а другите автомобили ги паркират по детски площадки зелени площи и тротоари

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/7/20 08:21

    Каде са фирмите за рециклиране а.От години събират бандитската такса при регистрация на автомобила.Те са длъжни да ги събират и рециклират.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/7/20 09:43

    Общината и полицията да провери по дълбоко защото собствениците на автомобилите са попълнили декларация за съхранението на автомобилите в собствен имот но явно са излъгали което е престъпление.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/7/20 20:28

    Na obstinska teritoria vsichko prinadleji na obstinata, na bg narod suveren.:-))))
    Na chastna teritoria si e na chatstnite lica.:-))))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.