Новоизбраният председател на Окръжен съд – Кърджали Веселина Кашикова встъпи официално в длъжността. Тя подписа акта за встъпване в присъствието на съдиите и съдебните служители при Окръжен съд, както и пред председателя на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова.
Церемонията откри досегашният председател Георги Милушев. Той пожела успехи на съдия Кашикова в работата й като административен ръководител.
Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова пожела на Веселина Кашикова да е здрава, успешна, мъдра и да надгради с работата си постигнатото до момента.
По време на словото си след подписване на акта по встъпване в длъжност новият председател заяви: „Уверена съм, че ние – съдиите и съдебните служители на Окръжен съд – Кърджали, заедно, обединени и единни, каквито сме били винаги, ще вървим успешно и само напред, защото го можем и защото това е единственият път, който сме показали, че следваме неизменно.“
Тя се обърна и към обществеността в Кърджали и региона, като увери, че делата им са в сигурните ръце на съдиите и съдебните служители от Окръжен съд – Кърджали, които са приели професията си като призвание. По думите й е чест, морален дълг и отговорност да правораздават в името на народа, отстоявайки своята независимост, но и пазейки най-висшите ценности на всяко демократично общество – справедливостта и равенството пред Закона.
Новият председател е избран за административен ръководител след изслушване от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на заседание от 19 юни. Кандидатурата й е подкрепена единодушно от всички присъствали 12 членове на колегията.
Съдия Кашикова има над 30 години юридически стаж, изцяло в съдебната система. Била е последователно младши прокурор в Районна прокуратура – Момчилград, районен прокурор на Районна прокуратура – Момчилград, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Кърджали, съдия в Районен съд – Кърджали, председател на Районен съд – Кърджали, съдия в Окръжен съд – Кърджали. От 2009 година е заместник-председател на Окръжен съд – Кърджали. Има най-високия ранг „съдия във ВКС и ВАС”.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. инж.Георги Драганов8/7/20 16:43

    Правист,който заслужава прозвището справедливост.
    Бъдете богословена г-жо Кашикова в новото начинание.
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/7/20 17:10

    Честито! Пожелавам успех на новия председател на Окръжен съд-Кърджали !Тя знае как да издигне престижа на съда и може да го направи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/7/20 08:35

    prestija idva s rabotata prestij ne iskame bez rezultati

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.