Футболните мачове ще се играят без публика, затварят се нощните заведения и дискотеките. Това са новите мерки, които предстои да влязат в сила, обяви Валери Симеонов след коалиционния съвет на управляващите. 
Забранява се също така събирането на големи групи от хора. Ще бъдат санкционирани и служителите в търговските обекти, които обслужват клиенти без маски. Симеонов обясни, че някои от мерките се връщат заради нарастването на случаите на коронавирус у нас. Ще бъде засилен и контролът по изпълнение на мерките и по-специално дали се спазва дистанцията от 1,5 м между масите  в заведенията.
На видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб и областните управители, след обсъждане на актуалната обстановка с COVID-19, докладвана от здравния министър Кирил Ананиев, се взе решение да се върнат част от противоепидемичните мерки.
Областните управители докладваха на премиера Борисов, че в някои райони на страната няма регистрирани случаи на коронавирус, а в други – не се наблюдава увеличение на заразените. От доклада на областните управители стана ясно още, че заразата се разпространява предимно заради това, че не се спазват мерките, разпоредени от здравното министерство, за прилагане в закритите пространства.
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев докладва на премиера, че според всекидневния анализ отмяната на мерките, наложена с цел връщане към нормалния живот, не доведе до очакваните резултати. „Затова ще възстановим някои от мерките, които действаха допреди три седмици“, изтъкна в хода на срещата министър Ананиев.
Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито ще се провеждат без публика. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. А на открито се допуска при заетост на местата до 50% от общия им капацитет при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и другите изисквания. Не се разрешават също групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито.
 „Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и затова се налага да въведем тези мерки“, акцентира министър-председателят Борисов.
Премиерът даде разпореждания на областните управители чрез щабовете да продължат да следят капацитета на болниците и да предприемат нужните действия. „Така или иначе трябва да свикнем, че коронавирусът го има, че живеем с него, и ако се спазват дистанцията, маските, предпазните мерки, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта. Имате пълните права“, категоричен бе министър-председателят.
Новата заповед на министър Ананиев е в сила до 15 юли.

24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/20 11:57

    Ха-ха-ха-ха, овчи народ! Скандали, скандали, вдигнаха бройките и за да убият всякакви форми на протест-забрана за събиране на големи групи хора. Спи народе овчи, спи още, такъв кУронавирус ви втъкнаха, че не е истина, с 200 у дивия

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/7/20 12:00

    Сега тея 300 пакета салфетки какво да ги правя ееееее разсипаха я тази държава

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/7/20 13:06

    Zatvariaite granicite tia germanci i holanci kadeto pristiat hte stane ohte po loho da se postaviat pot karantina

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/20 20:09

      Тези които идват отГермания Белгия и т.н да не са болни болни са вашите глави всяко лято отивахте на море в Турция тогава беше добре под карантина трябва да стоите вие вБългария няма никаква хигиена мирувай и си затвори устата

      Изтриване
  4. Анонимен9/7/20 13:40

    Ако бройката е вярна, това е заради тях, май месец 8души бяха за един ден, и изведнъж отвориха всякъде не взеха никакви мерки, нито пък проверяваха за правилата които трябваше хората да спазят, сега когато хората ще си работят ,лятно време, че и на тях трябват пари за да си нахранят семействата си. Ще затварят всякъде.....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/7/20 14:00

    Ха да видим до кога ще лъжете народа за един ден ли стана тази бройка това е лъжааа Дайте по една ваша заплата на народа тогава дали ще има вирус надявам се не ЕС не е така хората си живеят спокойно Тука всичко е лъжа.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/7/20 14:21

    Господин Ананиев стида вече дайте си заплатата на народа тогава сигурно няма да има ни вирус нито болни да видите ка се живее без пари освен заповеди нищо друго не знаете обърнете се и вижте хората не от вирус а от глад и стрес умират СПРЕТЕ ВЕЧЕ с тези заповеди и ти Господин Борисов празни обещтания говориш СПРЕТЕЕЕЕ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/7/20 14:33

    svadbi shte ima li ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/20 21:49

      Ще има, бързай, сега е офертата.

      Изтриване
    2. Анонимен10/7/20 00:06

      Ще има сватби и брадви ще има!

      Изтриване
  8. Анонимен9/7/20 21:03

    Голодомор 2020-2025

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/7/20 08:32

    Стига вече хората за кой пореден път ще отлагат сватбите си ще има няма да има ние дето сме планирали свадби за втори път да не сме играчки в очите на министрите Стига вече след обяд няма да затваряме сутрин затваряме Хайде бе ние да не сме кукли в цирк.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.