Без значение дали леви, десни, центристи или нелогична коалиция са на власт, в България винаги има странна концентрация на паникьосани началници, които аха да чуят за „нещо по-така“ около Ахмед Доган, ДПС, Кърджали, а напоследък и парк „Росенец“, и бият тревога: Застрашен е етническият мир! Да го опазим!
Вчера тези „началници на етническия мир“ явно са били в отпуск, защото щяха да ореват орталъка за съботния „Доган сарай бийч фестивал“.

А то какво се случи?

Изненада за протестиращите. От храстите изскочи самият Ахмед Доган. Сам самичък.
Имаше опит за мохабет през живия плет на „сарая“, но се получи нещо като бързо изслушване от почетния председател, като накрая медиите се напънаха да създадат голяма новина. Като теглим чертата – от всичкото по малко. А 100-процентова беше единствено липсата на напрежение.
Водач на протестиращите редеше, че всички просто искали да живеят законно и добре, всички искали бъдеще за България - българи, турци, цигани.
Доган кимаше одобрително: Добре, добре!
Следващият парламент да работи така, че българите да се върнат от чужбина?
Да. Добре.
Справедливо разпределяне на баницата?
Добре.
Да се свали Бойко Борисов?
Добре.
И Доган се прибра вътре.

А етническото напрежение се припичаше на слънце, но далеч от този плаж. В главите на онези „началници на етническия мир“, които вероятно са в отпускарско настроение. Дано поне са на български плаж, че да има зрънце файда за националната сигурност.


Проблемът на „началниците на етническия мир“ е, че батериите им се зареждат основно от политиците; че твърде често боравят с дефектна експертиза; че действията им са водени от анализи, писани не толкова в интерес на националната сигурност, а за да крепят дадена политическа централа и са сътворени в тайния офис на „мозъците“ на партията; че изводите им са нерядко калпави, защото са продукт на доноси, писани от сметкаджии, че… че тези "началници на етническия мир" са в дълбока заблуда за живот и настроения в смесените региони.

2020-та година е, а някои сякаш още работят за Тодор Живков, Държавна сигурност и идеолозите на така нар. „Възродителен процес“, които в един момент дори са били заслепени от писаниците на „окумуш турците“, които убеждавали партия и тайни служби, че турците в България много искали да носят български имена.
Действията на други пък са сякаш завещани от една тъмна политическа фигура в зората на демокрацията - Андрей Луканов.

Колкото до експертността, до компетенцията:

Не беше отдавна времето, когато за главен секретар на МВР бе назначено едно лице, което никога не е стъпвало в Кърджали, ама пращаше жандармеристи, за да опази етническия мир заради някакво дело в Окръжния съд. Разбира се, не се случи нищо. Самият началник притесни кърджалийци и насочи вниманието на цяла България, разтоварвайки в града край Арда 200 жандармеристи.

Експерт, експерт, ама колко да е експерт, като на "началника на етническия мир" началника му е политик. И рефлексът му е досущ като на гърнатаджия (кларнетист) след помахване за поздрав от масата на баровеца в кръчмата.

Поръчана музика.
Снимки: Стоп кадри от bTV и "Евроком"
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/20 01:56

    Сокола си знае работата “БРАТЯ БЪЛГАРИ”

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/20 09:01

    ДС продължава да ни дебне от храсталака...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/8/20 09:18

    Докато в България "патриотизма"/пещерния национализъм и великобългарския шовинизъм /се гради на антитурска основа/чрез ДПС, Кърджали, А. Доган, Росенец,абдикирането на системните партии от проблемите на смесените райони/няма как да се гарантира светло бъдеще.Отличната петспектива е за земен патриотизъм на всички български граждани-българи, турци, цигани, помаци ит. н., без противопоставяне. В офисите на големите партии да няма хора с век и отгоре мислене. Такива болни душевно, бедни в мисленото тровят климата на заедността и единението.

    ОтговорИзтриване
  4. зафер ертюрк9/8/20 09:50

    Като дядовата ръкавичка е Хидроинжинера.
    От ръкавичката обикновено изкарва тиквуни, този се престарал , излязал и той.
    Българско чудо на това му се казва, до вчера го пазеше рота от НСО днес се разкарва сам и играе на криеница.
    Разговаря е със хората на ИТ-ЦО те са го питали той кимал с глава, интересен диалог, уж с появата си ги изненадал но далновидните медии са го изненадали, бре брееее.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/8/20 10:03

    Турчин съм и бивш гласоподавател на ДПС. Престанете вече с този етнически мир. Всички сме жители на България независимо дали сме; българи, турци, помаци, цигани, арменци и други и еднакво сме обречени на унижение от хунтата. Проблема е да се осигури нормални условия на труд и реално заплащане на положения труд и върховенството на закона. Без задкулисни далавери.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/8/20 10:04

    Турчин съм и бивш гласоподавател на ДПС. Престанете вече с този етнически мир. Всички сме жители на България независимо дали сме; българи, турци, помаци, цигани, арменци и други и еднакво сме обречени на унижение от хунтата. Проблема е да се осигури нормални условия на труд и реално заплащане на положения труд и върховенството на закона. Без задкулисни далавери.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/8/20 10:18

    На миналите парламентарни избори автобуса на ДОСТ се движеше в града с турски песни,полицаи спряха автобуса на бул. България за проверка.В знак на подкрепа на полицията около автобуса бяха "великите М. Багдасар, М. миланов с ехидната усмивка, А. Симов и др." патриоти. Броени минути след това от предизборната кола на бсп се пусна Петко войвода. Що е то? ГЕРБ пуна песни на английски. Ал. Симов стана депутат благодарение на гласовете на турците/ДОСТ/Омразата срещу ДОСТ, защото беше замесена РТ, Ердоган. Ами Атака не е ли с Русия, БСП с Русия, ГЕРБ с Германия и САЩ и т. н., тогава се мълчи. ЩО Е ТО?

    ОтговорИзтриване
  8. Крадлив СУДЖУУУУК9/8/20 11:24

    Браво на бат Доган,единствения политик с топки в прословутия преход в майка България милеещ за родината и народа си...Защо не се показват луксозните имоти на етническите български политици и олигархи..30 години за всеки проблем на комплексираните българи е виновен ту ДПС,ту бат Доган,ту Асан и Амет от махалата...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/8/20 11:26

    Г-н Доган, твоята родина е България! Покажи,че милееш за нея,нека нашите близки се върнат от чужбина,нека има справедливост, време е да бъдем единни за България!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/8/20 11:51

    Все едно е акал в храстите, тези са го смутили и той надигнал глава

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/8/20 13:09

    И никаква охрана, докато зад нашия тюмбел винаги има един залепен зад гъзъ му

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/8/20 15:20

    Благодаря на редакцията, че дава гласност и на нелицеприятните коментари, които не искам да са факт за нашата България, но ги има в ежедневието, длъжен съм като български гражданин, етнически турчин да споделя. Стремя се със скромните си възможности да помогна на обществото ни да узрее още и дъжававата ни да излезе от бъркотията. Моята родина България, моята държава България не заслужава разделението, през годините не малко е показвала консолидацията и сега вярвам, че трибагреника стои най-високо и ние ще се обединим и с герба на нашата държава България. Патриотизъм не на антитурска основа, а стотици безспорни примери за гордост от хан Аспарух до сега за всички ни-българи, турци, цигани, помаци, евреи, арменци.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/8/20 00:46

      Подкрепям те напълно и заставам зад принципната ти позиция! Само всички заедно можем да вървим напред, без оглед на каквито и да е различия!

      Изтриване
  13. Анонимен9/8/20 21:38

    Malaka v hrastite...:-)))

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен10/8/20 09:32

    Много добре изиграна сцена и актьорския състав е подбран много добре и медията също.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.