Числото 13 се похвалило колко е фатално. "Е, ти за нещо ли се имаш?" възгордяло се числото 666. "А вие още говорите ли?" попитало победоносно числото 2020. Та, така. Спокойно можем да кажем, че 2020 година мина под знака на Ковид-19. Поне досега. А, както изглежда, и по-нататък ще е така. Чак докато придобие правото да встъпи в ролята си новият Ковид-20. Модифициран и подобрен. След G3 и G4, идва G5. Нова генерация. Ами така. Щом всяка година се актуализират автомобили и смартфони, редно е така да е и с вируса.
Когато някои факти са неудобни, лепваме им етикета "конспирация". А покрай коронавируса имаше толкова много неудобни и неизяснени въпроси, че като нищо може да се отнесе към графата "конспирация".
Наистина ли е толкова смъртоносен вирусът, както се води по статистика, и то ежедневно, за всяка една държава или смъртните случаи са по-скоро причинени от по няколко придружаващи тежки хронични заболявания? Защо не се разрешават аутопсии? И преди имаше птичи грип, свински грип и други подобни вируси, но защо нямаше такава глобална паника и такова всеобхватно медийно всяване на страх? Човечеството е преживявало много по-опасни и по-смъртоносни пандемии, с милиони жертви, причинени само от даден вирус, умиращия от самия вирус, без други куп придружаващи заболявания, но не се е вдигнал такъв шум до небесата. Нещо намирисва, че статистиката се прави така, както дяволът чете Евангелието.
Защо в над 80% от заразените не се проявяват никакви симптоми и човек даже не може да разбере, че е заразен? И кое е толкова страшното, след като може да сме изкарали вируса/заболяването на крак, неусетно? Нима тази болест е толкова невидима, че може да се открие единствено чрез тестове и доколко тези тестове са надеждни след като веднъж дават положителни резултати, после отрицателни и после каквото дойде? Президентът на Зимбабве се жалва, че положителни проби от коронавирус са дали дори тествани растения и плодове. И много подобни въпроси.
Вече и децата усещат, че има нещо нередно, по-точно много нередности, около този вирус.
Който казва истината, го прогонват от 9 села, гласи народна мъдрост. И една смела журналистка, която имаше проблеми в български медии с разследванията си, отиде в Сирия и направи разследване за чуждо списание на терена на войната. В разследването за англоезично списание от края на април 2020 година става ясно, че Пентагонът разполага с биолаборатории в 25 страни по света, които се финансират от Агенцията за намаляване на заплахите за отбрана (Defense Threat Reduction Agency- DTRA) по военна програма за 2,1 милиарда долара – Cooperative Biological Engagement Program (CBEP) и са разположени в страни от бившия Съветски съюз като Грузия и Украйна, в Близкия изток, Югоизточна Азия и Африка. В публикуваният материал се разследва "Лугар Център"- биолаборатория в грузинската столица Тбилиси, финансирана от Пентагона с 161 милиона долара, която биолаборатория, според документите, е открила още през 2014 година коронавируси с предполагаем пандемичен потенциал в прилепи. Отделно, през 2018 г. Пентагонът стартира програма за 2,9 милиона долара в "Лугар Център" , включваща генетични изследвания на коронавируси при 5000 прилепи, събрани в Западна Азия. По странно съвпадение, изпълнител на Пентагона, натоварен с американската програма за изследване на прилепите на САЩ на име "Eco Health Alliance" също събира прилепи и изолирани коронавируси заедно с китайски учени от Института по вирусология в Ухан. На "Eco Health Alliance" е отпусната безвъзмездна помощ от 3,7 милиона долара от Националния здравен институт на САЩ (NIH) за събиране на прилепи и изолиране на коронавируси в Китай. Продължителността на проекта е 5 години (2014 - 2019) и е изпълнена в Института по вирусология на Ухан - биолаборатория BSL4, разположена в Ухан, провинция Хубей. Това е същата провинция, от която се смята, че започна сегашната пандемия на коронавирус през декември 2019 г., преди да се разпространи по целия свят.

Футболната ни легенда Христо Стоичков също направи гръмко изказване за коронавируса в интервю за „Мундо Депортиво“. Камата твърди, че COVID-19 не е от природата, а е дело на хора, целящи да установят контрол над международната общност.
Единственият българин, носител на „Златната топка“, добавя, че всичко е било добре обмисляно в продължение на години.
„Този вирус е създаван в продължение на години. Това е патоген, създаден от истински експерти, който предизвиква тромбози и инфаркти“, смята Стоичков.
„Във вируса е поставен материал, който предизвиква всички тези усложнения. Всичко е много сложно, а лошото е, че целият свят страда“, добавя Камата.
На снимката: Учени в "Лугар  Център" изследват коронавируси при прилепи

Ерхан Алемдар, специално за 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.