Социологът Стойчо Стойчев е от коментаторите в полза на ГЕРБ и другите управляващи.
В личния си Фейсбук профил той определи протестиращите като „идентични с онези, които пререждат, карат в аварийната, паркират в парка“.
Ето какво още написа той:
"Дойдох на място за да видя с очите си какво се случва. Без всякакво притеснение мога да кажа следното: лицата тук са абсолютно идентични с тия, които пререждат колоната на светофара, карат в аварийната лента по магистралите и бус лентите в градовете, паркират колите си в паркове, градинки и върху тротоари, спират на аварийки в активни ленти за “5 минутки”, узаконяват незаконните си строежи и ремонти, присвояват публична собственост или ограничават достъпа на другите до такава и т. н.
Да. Еманация на нахалството и безогледната наглост, неистово претендираща за подмяна на обществения интерес със собственото си удобство и еснафско разбиране за правов ред. Мен ме е срам от тези хора. Срам ме е защото тях не ги е срам да притесняват останалите с наглостта си, да натрапват дневния си ред и да ни занимават с обсесиите си.
Не. Нищо не отвоювате, защото няма нито битка, ни война. Те са само във вашите глави и кухите тикви на тези, които ви подкукоросват за тези изстъпления. Не сте герои. Не сте достойни за нищо, освен за лош пример на натрапчива до втръсване наглост. Днес някакво създание дори си позволи да присвоява Божия Закон, като изкара тези изстъпления – следствие от него.
Тази нощ, разлика между плажа Отманли и Орлов мост не съществува. Вие се показахте като озъбено и нелицеприятно подобие на това, срещу което протестирате.
Последно, отнасяйте се с уважение към полицаите. Те са там не за да ви репресират. Колкото и да се брътви тая глупост, истина няма да стане. Тези хора са там за да пазят вас, вашето удобство и ориенталския ви кеф. Ако не за друго, поне заради собствения си егоистичен интерес го направете".

Журналистът, анализатор и телевизионен водещ Велизар Енчев пък коментира поредната медийна изява на Антоанета Христова, политолог, която подкрепя правителството:
"В ранното неделно утро bTV пак ни ощастливи с назидателна лекция на правителствения политолог Антоанета Христова. Заела позата на гръмовержец, госпожата раздаде порция шамари на протестиращите, стори ниско темане на властта, обяви корупцията за общо понятие и произведе чутовна вест: България е жертва на хибридна война!
Доцентката здраво загази. И май ще ходи на поправителен по геополитическа култура. „Хибридна война“ е синоним на подмолна руска намеса. Но Путин е последният човек на планетата, тръгнал да сваля режим, осигуряващ му трасе за газов поток.
Да вменяваш хибриден грях на протест, отсъстващ от московската преса, но преливащ от първите страници на западни медии, е геополитическо скудоумие. Да лепиш русофилски етикет на русофоби е политологическо малоумие.
Ала тя не е малоумна. Даже много е умна. БАН-дамата трескаво пресмята ползите и вредите, а академичният компютър тихо й нашепва: Блъскай баракадите в София, мачкай гадовете във Варна и Пловдив, плюй душманите на премиера и КАТ официално ще ти изсипе нов половин милион за некви листовки. Или неофициално - в пачки по 500.
Така се гради палат в Бистрица – като рушиш палатките на Орлов мост!
Борисов, направи я министър! Все едно на кво министерство.
Само тъй ще укротиш слугинския й гняв, който ти върши мечешка услуга.
Побързай! Утре в Брюксел и Вашингтон ще долетят посланическите депеши от София!".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/20 12:12

    Енчев е отново в десятката, а партийните свиркаджии, за тях по-добре да замълчи човек, такива твари не са достойни за коментар

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/20 16:53

    Браво Енчев!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/8/20 15:31

    Браво за точния портрет на дамата!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.