Гол в 14-тата секунда и 30-та стотна падна в срещата „Арда 1924“ - „Ботев“ от 4-тия кръг в Efbet лига. За съжаление попадението бе във вратата на „Сините от Кърджали“. Реализатор – Атанас Илиев от „Ботев“, след груба грешка на "синята" защита. Няма информация за по-ранен гол и във времената, когато стадионът в парк „Простор“ се казваше „Дружба“.
В историята на българското елитно футболно първенство има само две по-ранни попадения.
Мачът започна при температура на въздуха 36,5 градуса.
Първият удар на играч на „Арда 1924“ към рамката на „канарчетата“ бе в 22-ата минута, когато Ковачев стреля неточно.
Намиращият се в отлична форма Иван Коконов изравни в 29-ата минута. Спас Делев се освободи от пазача си и стреля силно, вратарят на гостите изби, но добре пласираният Коконов притича и се разписа на празна врата от 2-3 метра.
В последните секунди на първото полувреме отново Атанас Илиев даде преднина за гостите. Той надскочи "сините" бранители и от 9 метра с глава прати топката в "паяжината" на Васил Симеонов.

Двубоят е спортменски, но до края на първата част двама играчи на "Ботев" се контузиха и гостите извършиха две принудителни смени, едната вратарска.
В 57-ата минута пропуск на гостите. Джонатан не може да преодолее Симеонов, топката попада в Илиев, но той стреля над опразнената врата.

Дузпа за "Арда 1924" в 69-ата минута. Аргилашки спасява удара на Коконов, но след добавка - 2:2. Това е четвърто попадение на Коконов от началото на шампионата.
Ефектно изпълнение на странична ножица от Спас Делев в 85-ата минута и изключително ценен гол за "Арда 1924" - 3:2.

В 86-ата минута гостите остават с човек по-малко. Изгонен е Джонатан след грубо избутване на Леони.
Видеорепортаж: С воля и характер заслужено победихме - тук
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/8/20 18:42

    колко хиляди имаше на стадиона?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/8/20 19:21

    Какво хиляди ? 37 градуса е на сянка. Лудогорец играят в най хладното време. Нали трябва да ги пазят за да станат шампиони.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/8/20 19:24

    NALIGI.BROYI.TIPANAR.VAJNOTO.POBEDIHME.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/8/20 19:28

    Hilyada gajala imashe

    ОтговорИзтриване
  5. Поздравления за отбора,за духа,който демонстрираха,поздравления и за Киров,втори пореден мач демонстрират стил типичен за Кърджали,а именно агресивен с дълбоко изнесен отбор,Коконов и Делев се напасват,агресивни на скорост флангови действия-тип "Милко Гълъбов и Байрактаров"!Браво от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/8/20 21:46

    Защо задаваш глупав въпрос. По добре попитай защо някой малоумник нареди двата отбора да играят мача в най-голямата жега при температура около 37 градуса, от 17 часа и при наличие на вече действащо осветление. Тежко беше за футболистите и за зрителите. Какво като сме провинция. Винаги глупавите закони или разпореждания идват от София.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/8/20 08:46

    Най-ранен гол в историята на българският футбол бележи......Кашмеров от АРДА. 3 секунда. Да се знае и да не се говорят глупости

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/8/20 17:02

    Първо мога да започна с часа на мача. Знам че всичко е ясно, но не мога да подмина гнева си, как може да сложат мача в 17 часа при тази жега, за какво бяха вложени толкова много държавна пара за осветление, което няма да го използваме и после нямало зрители по терените, еми няма да има при такива управници и при такива решения. Защо не се играят 2 мача едновременно в България? Второто което искам да отбележа е липсата на креативен полузащитник /плеймейкър/. От началото на сезона Емил Мартинов се опитва да прави нещо и го прави сполучливо до сега, но той не е такъв играч. Дано най-накрая успеят да привлекат един класен плеймейкър!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.