Идеологът на Ердоган призовава за Велика Турция, в чиито предели влизат Северна Гърция и части от България. Такава карта разпространява депутатът Метин Кюлюнк, това е провокация към нас.
Това пишат медиите в Северна Гърция.
Кюлюнк, който е депутат в Меджлиса от управляващата Партия на справедливостта и развитието, е качил в личния си профил в Instagram картата. На нея като турски територии са показани големи области от Северна Гърция, почти половината от България, Кипър и Армения, както и големи площи в Грузия, Ирак и Сирия.
„Всъщност депутатът от партията на Реджеп Тайип Ердоган придружава туитовете си с провокативни националистически експанзионистични стремежи на Турция в Гърция. Кюлюнк стига дори дотам, че призовава гърците да си спомнят добрите времена, когато са живели „братски“ с турците в Османската империя“, отбелязва излизащият в Комотини вестник „О хронос“.
„Призовавам гръцкия народ, който е изпитал вкуса на турското правосъдие и мир в продължение на 400 години, преди да попадне под властта на империализма: Историците ви познават добре, преди вашите лидери да предпочетат робството на империализма, ние живеехме по тези земи в братство за дълго време “, коментира Кюлюнк на гръцки.
Картата, придружаваща поста на турския депутат, се отнася до териториите на прочутата „Национална клетва“ от 1925 г., които заедно с разказите за „Синята родина“ са се превърнали в догма на турската външна политика, пише „О хронос“.
Вниманието на гръцките медии към изявите на депутата в Инстаграм и Туитър се случват в момент на напрежение между Анкара и Атина.
Вицепрезидентът на Турция Фуат Октай предупреди днес Гърция, че рискува военен конфликт с Турция, ако разшири своите териториални води до 12 морски мили.
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви в сряда в парламента, че въз основа на положенията на конвенцията на ООН по морско право Атина разширява своите териториални води в Йонийско море от 6 на 12 морски мили и за това са информирани Италия и Албания.
Външният министър Никос Дендиас на същото заседание заяви, че Гърция ще разшири и своите териториални води от 6 на 12 морски мили южно от гръцкия остров Крит в Средиземно море в зоните, които бяха разграничени в резултат от постигнатото неотдавна споразумение с Египет.
Превод:24rodopi.com

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/8/20 20:11

    Shte ima da sanuva mnogo tazi karta Erdogan i kompaniata mu.

    ОтговорИзтриване
  2. зафер ертюрк29/8/20 20:29


    ВЕЛИКА ТУРЦИЯ.
    Неоспоримо е че Турция ще стане жандарм на близкия изток и на балканите.
    Лозанския договор е с давност 100 години като давността изтича 2023 година.
    Има явни, секретни и устни договорености, обаче повечето от тях са ограничаващи правата на Турция както на своя територия така и мoрската акватория на страната, има и права на гарантиор върху мюсюлманското население в България, Гърция, Кипър и Нахчиван.
    Една от клаузите е за добива на стратегически изкопаеми като нефт и газ, сега Турция само търси и открива тези продукти, по силата на договореностите добивът ще започне през 2023 година.
    Турската държава има и правото при война или заплаха да вземе под свой контрол земи от сирия и ирак което вече направи.
    Създаде военна индустрия която произвежда боеспособна техника, за армията и дума не може да стане, Турската армия е единствената боеспособна в НАТО.
    Всичко горенаписано няма как да се хареса от Гърчулята и Европата, въпросът е дали само ще мрънкат или ще се стигне до сблъсък.
    Евросъюза и Америка няма как да са единни за един военен сблъсък, не се знае и какво ще предприеме Русия, Пакистан пък има ядрено оръжие и безусловно подкрепя Турция.
    Европа е в ситуация каквато е била преди втората световна война, не е готова за пряк сблъсък, с икономически санкции в дълготраен план Турция печели а те губят.
    Турската държава държи и коза с мигрантите които са над 4 000 000 сирийци има и други в плюс.
    Също така бойците на ислямската държава са под контрола на Турция, всички които са се предали са в затвори под пряк Турски контрол, ако бъдат освободени европа става арена на техните действия.
    Следва да се питаме АМИ СЕГА.
    Ами сега Гърчулята не само ще си свят опашката а ще се приберат от островите.
    Европа ще вие като пес с отрязана опашка а Турция ще е не с години или месеци а с всеки ден силна и още по силна, мощна и по мощна.
    zaferiyus.

    Ердоган: Турция ще вземе това, което ѝ принадлежи в Средиземно, Егейско и Черно море
    ТОЙ ПОДЧЕРТА ОЩЕ, ЧЕ КОГАТО ТУРЦИЯ КАЗВА, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ НЕЩО, ТО ТЯ ЩЕ ГО НАПРАВИ И ЩЕ ПЛАТИ НУЖНАТА ЦЕНА....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/8/20 10:30

      A някой да се е сетил какво казва и мисли по темата с картата СУЛТАНА НА БЪЛГАРИЯ АХМЕТ ДОГАН който дори и педя не би дал на ердоган.В България каквото каже българския султан това става и той е чобанина и той държи стадото в България естествено и няма да позволи НАЛИ ТАКА ЗАФЕРЕ?

      Изтриване
    2. Анонимен30/8/20 11:45

      Оди се прегледай. А след това право в Карлуково. Дано те вземат, иначе за глупостите и одите във възхвала на султан ерди, има текстове в НПК и щетрбва да те вземат в пловдивския или старозагорския зандан.

      Изтриване
    3. зафер ертюрк31/8/20 11:24

      Анонимен30/8/20 10:30
      Гърция е темата, не става дума за България.
      Колкото до хидроинжинера, той отдавна е продал България, ако му се плати предостатъчно може да препродаде.
      Ние обичаме Турция, тя е гарант за нашата сигурност, обаче това не означава че не обичаме България и сме съгласни тя да се дели, плюс това Турция държи за цялоста и стабилноста на България.

      Изтриване
  3. Анонимен29/8/20 21:21

    На този свят само мераклиите са повече от глупаците...

    ОтговорИзтриване
  4. Крадлив СУДЖУУУУК29/8/20 21:24

    Алуууууу не разбрахте ли че СУЛТАНА е политик и държавник с топки милеещ за стадото си вътре в пределите на Турция и извън него..не случайно Великия СУЛТАН е съхранил цели стада по времето на Великата Османска Империя...долу долу долу ЕвроГейския съюз

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/8/20 21:30

    Да допълни с Делиормана и Добръджа

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/8/20 21:56

    Абе Гърция си играе с огъня но ще пострадат заради един тъпанар дето си няма представа

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/8/20 22:19

    А този идеолок на пашата питал ли е Другаря Путин какво мисли,защото най-голямия Путин казва и браво не,като европейските педалчета има корона няма корона,затваряме отваряме Педали.И наща тиква гледа педалите ама ще му гръмнат тиквата скоро.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/8/20 22:28

    Хай хай кво се правите на тъпи нарочно е публикувате че и българите би вбесил ясно е ! Все едно Джамбазки да публикува картата на Симеон Велики ай бегайте провокатори ! Само Арда !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/8/20 22:30

    Erdogan 👍🏼👏👏👏

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/8/20 23:52

    Шербета прави халюцинации...
    Иначе и Ердоган и Метин Кюлюнк са хубави чиляци.
    Ама Шербета,това е само от Шербета!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/8/20 08:50

    И само гърците ли?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен30/8/20 09:18

    А нас ни зарадва, защото ще ходим на чисто море без паспорти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/8/20 16:20

      Ние и сега ходим бе муджахидин само короната обърка нещата

      Изтриване
  13. Анонимен30/8/20 12:48

    Последният хит на султан Ердоган е да засели сирийските бежанци по островите!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен30/8/20 14:23

    После да няма "Идат като тигри, бягат като овци...". Както винаги става! :)

    ОтговорИзтриване
  15. Мехмед30/8/20 14:50

    Когато една нация почне да чертае карти на величие- винаги и предстои разпокъсване и загуба на територии! България в началото на 20 век има 1 млн. армия, с едно от най модерните въоръжения, иска обединение на българите живеещи в Одринска Тракия и Македония и я докарва до загуба на излаза на Бяло море, преврат и комунизъм. И Турция я очаква същото, след 20 години ще бъде една държава с орязани територии и смачкана икономика, която 50 години няма да се оправи. Очаквайте до 5 години масова емиграция на децата и внуците на нашите емигранти обратно към България. П.с и те определено няма да гласуват за ДПС!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен30/8/20 15:01

    Тоя луд си мисли че света ще му позволи да си прави каквото иска хахах.Турция много бързо може да подвие опашката.Никой не обича Турция нито Европа нито Русия нито САЩ.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен30/8/20 16:40

    Моля,зафер тюрк да цитира Лозанския договор,и къде там пише че има давност.Другото е пан-тюркизъм.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен30/8/20 19:46

    Едно време такива генетични грешки като ермарокан и неговите подлоги бяга убивани от главорезите на ВМРО! Какви хубави времена само...

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен30/8/20 20:00

    Amyed Dugan shte spasi Bulgaristan

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен31/8/20 08:15

    вече няма как да променят дневния ред. икономиката фалира...
    лирата ще падне под 2 стотинки!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.