Заместник-областният управител Леман Али и посланикът на Република Турция у нас Н. Пр. г-жа Айлин Секизкьок връчиха дарените от турската страна 3000 PSR теста на ръководството на  МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Те бяха осигурени със съдействието на областния управител Никола Чанев, който постави въпроса за нуждата от тестове за лабораторията по микробиология на среща с консула Хюсеин Ергани в началото на лятото. Директорът проф. Тодор Черкезов благодари за подкрепата на дарителите и на областия управител и подчерта, че тя е изключително важна и навременна за медиците на първа линия в условията на пандемия.
По-рано през деня посланик Секизкьок, която за първи път бе на посещение в Кърджали, гостува в Областна администрация и разговаря със заместник-областния управител Леман Али. Двете дами обсъдиха традиционно добрите политически и бизнес контакти между двете страни и възможностите за разширяване на  търговските отношения. Айлин Секизкьок бе придружавана от целия си екип и консула на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Гостите предоставиха 3000 защитни маски, които ще бъдат разпределени от Областния кризисен щаб на здравните заведения в региона.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/9/20 16:37

    От утре, 4 септември, в Турция се въвеждат редица строги ограничения за провеждането на сватби, годежи, сюнети и други масови тържества на територията на цяла Турция като мярка срещу разпространяването на епидемията от коронавирус. Новите правила за организиране на сватбите предвиждат само подписване на брака. Церемонията ще трае 1 час, задължително с маски и дистанция между гостите. Разрешава се присъствието само на роднини от най-близкия семеен кръг. Възрастни над 65 години и деца под 16 години няма да бъдат допускани. Забраняват се гощавките, както и раздаването на т.н. никях шекери, традиционни малки сувенири за спомен. Танци също не се допускат. По време на церемонията ще присъства служител, който е отговорен за съблюдаване на правилата в салона. Според турските медии мерките за сватбите и останалите масови увеселения са били препоръчани от експертите от специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса и са били наложени от президента Реджеп Тайип Ердоган. От правителството обясниха, че мерките се налагат предвид драстичното нарастване на жертвите и заболелите от Ковид-19.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/9/20 19:18

    Щтедър народ бъдете живи и здрави

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/9/20 19:52

    Като е така , защо премахват тестовете на пристигащите от Турция. Да не им разрешават да пътуват.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/9/20 21:02

    Както се казва: Ашколсун!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/9/20 12:38

    Браво за подаръка.Но защо като са дарение после за тестовете се взимат пари от болните?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/9/20 12:18

    podarqvt gi a naroda gi pla6ta mnogo ste umni

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.