„Посещението на нейно превъзходителство има голямо значение за нас, тъй като за първи път посланикът на Република Турция идва в нашия регион с целия си екип. Започнах нейно превъзходителство с инвестициите направени от Турция в нашия регион, които имат положителен аспект не само за района, но и в национален мащаб“, каза след срещата с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок кметът на Кърджали Хасан Азис.
Това е първото й посещение в Източните Родопи след встъпването й в длъжност. В тази връзка посланик Секизкьок коментира:
„Кърджали е много важен за нас. Ние го виждаме като град - мост между двете държави, не само в икономически аспект, но тук става въпрос за дълбоки чувства. Обсъдихме евентуални инвестиции в бъдеще. Ще направим възможното, за да ги реализираме. Заради пандемията първата стъпка ще бъде онлайн срещи с инвеститори от Турция. Реализирането на проектите е втората стъпка“, съобщи дипломатът.
От посолството подариха предпазни маски и 3000 PCR теста на Общинска администрация и на Областна администрация.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/9/20 14:12

    Искаме повече инвеститори но не и ниски заплати и турски управители

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/9/20 14:58

    Мразим турците, мразим Турция но само те ни помагат!

    ОтговорИзтриване
  3. зафер ертюрк3/9/20 15:18

    В момента за Турския инвеститор работната ръка в България е скъпа.
    Да не говорим за процентите при покупка на терени, проекти и одобрения.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/9/20 17:28

    Едно евро днес се разменяше за 9,09 лири. Инфлaциятa в Турция e нaрacнaлa c 18% прeз мeceц aвгуcт, cъoбщи Frаnсе 24. Тoвa e рeкoрднo рaвнищe oт крaя нa 2003 г, нacaм. Прeз пocлeднитe мeceци в cтрaнaтa oтчeтoхa cрив в курc нa турcкaтa лирa. Пoтрeбитeлcкитe цeни ca нaрacнaли cъc 17,9 прoцeнтa прeз aвгуcт cпрямo cъщия мeceц минaлaтa гoдинa, кoeтo e ръcт в cрaвнeниe c 15,85 прoцeнтa увeличeниe нa инфлaциятa прeз юли, изтъквaт oт cтaтиcтичecкaтa cлужбa нa Турция. Турcкoтo прaвитeлcтвo oткaзвa дa пoвиши лихвeнитe прoцeнти, нo нaтиcкa нaд Цeнтрaлнaтa бaнкa зa тoвa нeпрecтaннo нaрacтвa. Та не се надявайте много на инвестиции от Турция, че те сега си имат други проблеми. Ердоган обещава, че като разработят наскоро откритите залежи на газ в Черно море ще потекат реки от долари в хазната. Вервайте му... Ние този филм сме го гледали. Нас царя и комунистите ни „оправиха“ за 800 дни...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/9/20 21:25

      няма страшно за турската икономика, ей сега ще им помогнем - гледайте само като дойдат трите почивни дни каква ще е опашката на Капитан Андреево

      Изтриване
    2. Анонимен4/9/20 11:49

      Да,да! Минималната заплата в Турция стигна „рекордните“ 255 евро, а средната удари „потресаващите“ 300 евро. Ердоган дойде на власт при външен национален дълг от 274 милиарда. Обещаваше, че ще стабилизира страната и ще и върне старото величие. Към днешна дата Турция дължи 487 милиарда на външни банки. Като прибавим към това и вътрешен дълг от 300 милиарда, изглежда стабилизирането не се е състояло във времето, меко казано. Посланичката говори за „дълбоки чувства“ към Кърджали, ама чувствата са си чувства, а животът си иска своето. Обикновено пари за финансиране на чувствата...

      Изтриване
  5. Анонимен3/9/20 18:20

    Да инвестират в ремонт на улиците в Кърджали, защото положението е отчайващо,дупки колкото щеш!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/9/20 18:53

    Инвеститори, които дават 600 лева? Не, мерси

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/9/20 00:00

    Аре бе турци, нали дпсето е вашата партия, накарайте Доган да дойде в Кърджали да инвестира 200-300 милиона в някое имение и да ви наема за персонал там, поне лятно време, да обгрижвате имота. Кво се надявате на разни сакъз, секиз, макъз и т.н.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.