„Винаги съм уважавал протестите на хората и няма случай протестиращи с конкретни искания към правителството да не са били чути и след това да не им е бил решен проблемът“, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии в Кърджали.
Според премиера трябва да се прави разлика между протестиращите и провокаторите, които хвърлят бомби и къртят София. „Бих коментирал протестите, ако едната вечер говори този, който би бил социалният им министър, на другата вечер – финансовият, на третата - икономическият, да чуем как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, изтъкна още Борисов. На партиите, които искат да управляват, премиерът също напомни, че след няколко месеца предстоят избори и всеки би следвало да каже какво възнамерява да направи – за пандемията, за социалната, за икономическата и за другите сфери и откъде ще бъде осигурено финансиране за това. „Тогава ще им блеснат истинските физиономии. Те са били са във властта“, напомни Борисов.
На репортерско питане „Имате ли дете от Борислава Йовчева", премиерът отговори: "Не. Абсурд, глупости не ме питайте“..
В Кърджали министър-председателят присъства на освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“, за чието изграждане правителството отпусна близо 2 милиона лева. Възстановяването на манастира започва преди около десет години, като с помощта на държавата комплексът вече е действащ духовен център.
„Това е един от начините за етническата толерантност. Строим и възстановяваме църкви и манастири, ремонтираме и джамии. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважени“, заяви Борисов.
„Силите ни не са големи и сигурно строителството щеше да трае десетилетия, но през 2015 година правителството на оглавявано от Бойко Борисов, отпусна сумата от 800 000лв., с което започна истинското мащабно строителство. През декември 2019-та година отново правителството на Бойко Борисов, отпусна 1 милион лева. Благодарим ви!“, каза в словото си Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, след като извърши водосвет и освети новоизградените постройки на манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали.
Според председателя на Парламента Цвета Караянчева, днешното събитието е от голямо значение не само за Кърджали, но и за страната.
“Днес е толкова хубав празник за Кърджали и цяла България. Това, което направи премиера Борисов за Кърджали е велико дело “, отбеляза Караянчева.
Повече за събитието около манастирския комплекс и посещението на премиера Бойко Борисов в Кърджали, вижте във видеото:

24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/20 15:40

    Не разбрах това с въпроса дали имал бебе от някаква жена. Пропуснал съм нещо, дайте я самата новина.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/9/20 15:48

    А за новата джамия?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/9/20 20:29

      Нали от тюркието чакате ?Какво искате от БЪЛГАРСКИЯ премиер?

      Изтриване
  3. Анонимен12/9/20 16:07

    Какво стана с жената осмелила се да извика ОСТАВКА? Защо я задържаха? Пуснаха ли я милиционерите?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/9/20 16:29

    БОЙКО СИ Е БОЙКО ТЕ ТОВА Е...ОБИЧА СИ ГО НАРОДА ......АМА ТОЙ И СТРОИ И МИСЛИ ЗА НАРОДА ...Не е като мунчо (р.р)да сее злоба и налива масло в огъня.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/9/20 16:53

    НАИСТИНА ВЕЛИКО ДЕЛО .....АМА НА НАШ БАЙ ГАНЬО ПАК НЕ СЕ УГАЖДА.ЗАВИСЛИВО ПЛЕМЕ СМЕ ИТОВА СИ Е...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/9/20 17:59

    За нея всичко, което прави господарят й , е велико дело.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/9/20 19:48

    Той щото много строи за това всичко му е калпаво. Важното е да го хвалят. Особено тази от Кърджали. Вижте му магистралите. Вижте много други обекти и се радвайте. Направи пенсиите мин. вече 300 лв. Построи завода за "Фолксваген". А що се отнася до Мунчо той не е в изпълнителната власт и финансовото министерство не е при него. А по други показатели никога няма да стигне президента. Да си управлява джипката щото ако се качи на изтребител може да му се случи нещо. С нетърпение чакаме да дойдат американските самолети ама той да се качи и да управлява някой от тях.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/9/20 22:13

    Ама околовръстият път кога ? Досега да беше дал парите и той да беше построен. Да си го обичат тези които най-много се облажиха от него. Какъв беше завалията в началото какъв е сега. За килограмите му говоря.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/9/20 22:39

    И пак питам.Парите за храма от нощното шкафче ли са или от данъците ни ,за да му се приписват заслуги?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Росен Арабаджиев14/9/20 15:09

      Много уместен въпрос на който не знаят как да отговорят членовете и симпатизантите на ГЕРБ.

      Изтриване
  10. Анонимен13/9/20 09:04

    Тоя вече не смее да иде в някой по-голям град, затова дойде в Кърджали. Тука не викат мутра и оставка. А парите, дето ги "дава", са нашите данъци. Хубаво е да се строят и храмове, но първо тези пари трябва да се управляват компетентно, защото всички знаят какво ни е здравеопазването и образованието и защо сме най-бедни в ЕС.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/9/20 12:22

    Направете нещо,което наистина да е за хубавото на хората.Какво до сега е направено в полза на народа от 12 г.Закрихте ОЦЗ - то,за околовръстния път нито дума,а областния беше казал,че докрая на мандата ще е готов.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/9/20 20:08

    Къде е кмета

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/9/20 02:00

    Той областният управител сигурно е казал, че проектът ще е готов, не самият път. Щото колко пъти го променяха тоз проект, може пък наистина до края на мандата на областният да бъде завършен окончателно.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.