Водачите на МПС са с основен принос в замърсяването на околната среда в Източните Родопи. Това е един от важните изводи от днешния Световен ден на почистването, който се провежда в 7-те кърджалийски общини.
Само за 4 часа младежи от Джебел напълниха 48 чувала с отпадъци в 3-километровото трасе от изхода на града, от квартал „Прогрес“, до разклона за село Рогозче. Два камиона извозиха боклуците на шофьорите, събрани край пътя - пластмасови бутилки, цигарени кутии и фасове, алуминиеви кенчета и др.

Начело на групата за почистване бе кметът на общината Неджми Али, а инициативата получи подкрепа и от 6-годишната Мюге – най-малкият участник в акцията в региона.
„Показахме как трябва да се поддържат пространствата около нас. Благодаря на всеки участник, на младежите за ентусиазма им, на масовостта от страната на дамите. Идеята ни е инициативите за почистване да станат постоянни в Джебел. Апелът на всички ни е към водачите на МПС - Не замърсявайте! Нужна е промяна за чиста природа - и за нас, и за следващите поколения“, заяви в края на акцията кметът на Джебел Неджми Али. „Замърсяването е глобален проблем, наистина акциите в общината следва да станат регулярни“, подкрепи идеята Бюлент Ахмед, председател на младежката структура на ДПС в община Джебел.

Младежко ДПС е част от инициатива World Clean Up Day за отбелязване на Световния ден на почистването. „Младежите на Джебел показаха, че са отговорни към своето бъдеще“, заяви Сейфи Мехмедали, председател на Общинския съвет в Джебел.

Младежката структура на ДПС в Момчилград почисти района на лесопарк "Момчил юнак". Кметът на общината Илкнур Кязим призова рано тази сутрин в ефира на bTV повече момчилградчани да се включат в акцията. В края й тя благодари на активистите на МДПС, както и на доброволците.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/9/20 14:23

    Страхотна инициатива затова ще им е чисто и красиво

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/9/20 14:57

    Мдпс кирково бяха на ряпка в г.кирково.1000кюфтета и 20 каси бира.... Живот ....

    иви
    щ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/9/20 14:58

    Никой не пази. Защо така се изразихме.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/9/20 15:09

    Младежко ДПС Джебел винаги сте били за пример браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/20 08:44

      Цяла година хвърляте боклуците, където ви падне и после си правите реклама,като чистите боклука си.

      Изтриване
  5. Анонимен19/9/20 18:13

    Да приемем че извън града са на по рядко контейнерите (което не ги оправдава), в самия град в Джебел някои улици за пълни с хартиени чаши за кафе при условие че контейнера е след 10 метра...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/9/20 18:53

    В края и тя благодарила :))) Отиде, снима се пред камера и си тръгна :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/9/20 08:15

    Браво на младежите от Джебел.Дано инициативата да продължи.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/9/20 09:24

    Младежите с новия председател в Ардино събраха 4 чувала :)

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/9/20 15:23

    Браво.За всички из градовете....едно голямо БРАВО

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/9/20 08:45

    Давам сливи за чувал смет

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.