В първия учебен ден дворът на СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали бе изпълнен с ученици, построени под формата на буквата П. Съобразно изискванията на пандемичната обстановка класовете бяха на разстояние, а в двора на училището бяха допуснати единствено родителите на първокласниците, които предварително бяха информирани, че в класните стаи ще влезе само единият.
След изпълнението на вокалната група за автентичен фолклор на сцената се появиха водещите – Песента и Книгата.
След благодарностите към изпълнителите Песента изтъкна, че фолклорът е извор на мъдрост и вдъхновение, от които учениците черпят сили по пътя към знанието, но той е завръщане към традициите, които от дълбоки времена са вдъхновявали писатели, поети, народни будители.
Книгата напомни, че отново е 15-ти септември и училищният звънец призовава всичи към интелектуален труд и въпреки непознатите предизвикателства всички се учим да работим в новите условия и да живеем с надежда, да бъдем позитивни, да пазим и съхраняваме духа на Доброто и Знанието!
По традиция – първият учебен ден е празник за всички – ученици, учители, родители, за цялото българско общество и като на празника Йовковци имаха гости - Севда Камбурова – заместник - областен управител и Тунджай Шюкрю – заместник - кмет на Община Кърджали, които предадоха поздравленията на кмета и на областния управител.     
„Днес откриваме с нетърпение и радост маратонът на знанието, но и с напрегнато  очакване  за една различна и изпълнена с тревога за здравето ни учебна година“, посочи директорът Нели Кюпрюджиева, като уточни, че „осведоменост,оптимизъм и дисциплина“ ще бъде мотото на ежедневната работа в училището. В речта си тя не пропусна първокласниците, наричайки ги „символът и сърцето на този ден“. По традиция тя се обърна към осмокласниците, към зрелостниците, към родителите и към учителите. Но неочаквано и съвсем нетрадиционно директорът обяви няколко награди на учители, които усърдно са работили през лятото и са допринесли с труда си училището да изглежда съвсем обновено и различно.
Поздрав към наградените и към всички присъстващи поднесоха Надежда Ангелова от 3в клас - носител на златен медал от Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ 2020 г. и Надежда Димитрова от 6 в клас, носител на сребърен медал от Национален конкурс „Широка лъка пее и танцува“ 2020 г.
След като второкласниците предадоха  ключа на знанието на първокласниците, те веднага отговориха с рецитал от стихове, за да докажат, че са готови за предизвикателството, което стои пред тях – да се впуснат в полето на знанието.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/9/20 22:59

    ЧЕСТИТО, ПИШЕТЕ И ЗА ДРУГИТЕ УЧИЛИЩА В РЕГИОНА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/20 07:14

    НЯМА НИКАКВА ДИСТАНЦИЯ А ИМА КОРОНА /ковид19\ КАК СЕ СПАЗВАТ УКАЗНИЯТА КОГАТО НЯМА ПОМЕЩЕНИЯ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.