Бойко Борисов и Реджеп Тайип Ердоган са разговаряли тази вечер по телефона. Новината съобщи Министерството на съобщенията в Анкара в 21.07 часа в Туитър.
"Нашият президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с българския премиер Бойко Борисов. Бяха обсъдени стъпки за подобряване на двустранните отношения и дискутирани регионални въпроси", гласи туитът. В турските медии няма друга информация за проведения телефонен разговор.


Разговорът е проведен дни след публикация на германското списание “Шпигел”, в която се твърди, че бившият главен прокурор Сотир Цацаров и премиерът Бойко Борисов са нарушили закона и са работили съвместно с турското посолство за експулсирането на бизнесмена Абдуллах Бююк, сочен за близък до организациятта на Фетхуллах Гюлен – ФЕТО, която пък е сочена за организатор на опита да държавен преврат в Турция. Сотир Цацаров и МВР реагираха, че законът не е бил нарушаван. Бююк влязъл в България с невалидни документи, посочват от МВР.
Припомняме, че българските власти предадоха на Турция укриващия се у нас турски бизнесмен Абдуллах Бююк през лятото на 2016 година. Според Анкара Бююк е член на групировката на Фетхуллах Гюлен FETO. Бил е собственик на една от най-големите фирми за продажба на домейни в Турция - „Фетхуллах Билишим Ширкети”, с над 60 000 клиенти, сред които и крупни компании и банки. Фирмата на Бююк, чрез сървърите си, е събирала лични данни за стотици хиляди турски граждани, твърдят службите в Анкара.
Абдуллах Бююк се укриваше в България от февруари 2016 година. Турски спецполицаи го арестували през септември 2015 година заедно със 17 души в сградата на истанбулски холдинг. Срещу 10 от тях били повдигнати обвинения, но съдът освободил Бююк. Прокуратурата обжалвала решението за мярката, но в това време 43-годишният търговец на домейни избягал в България и поискал политическо убежище.
Снимка: Министерство на съобщенията, Анкара
24rodopi.com
Защо мълчите? Борисов ли ви храни или сте на тайна издръжка при Фетхуллата? - четете тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/9/20 23:53

    За онази публикация ще да са говорели.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/20 06:21

    нещо става, ама какво са си говорили няма да излезе наяве.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/9/20 07:33

    Сигурно са говорили,как да замажат всичко.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/9/20 07:34

    Заради това приятелство в момента над 100 хиляди достаджии останаха излъгани и на улицата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/9/20 07:38

    Те по телефона, комшията ни беше на живо.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/9/20 07:56

    За измяна и предателства на държавата какво е наказанието и кой трябва да разследва престъплението против държавнвата и националната сигурност

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/9/20 08:25

    Нас може да ни залюдите г-н Борисов ,но ЕС не.Истината е такава кавата е посочена в публикацията на германското списание “Шпигел”,

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/20 20:51

      Борисов е политик номер едно,той знае какво прави, , Турция е държава която не е за подценяване,

      Изтриване
  8. Анонимен16/9/20 10:24

    На какъв език са разговаряли.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/9/20 11:56

    Разбирателството е най- хубавото нещо.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/9/20 12:06

    И нас не може да ни залюдите г-н Борисов.А ЕС посмъртно. Истината е такава кавата е посочена в публикацията на германското списание “Шпигел”,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.