Драстичен срив на цената на билетите от Кърджали за Истанбул! В момента от автогарата в родопския град може да се пътува до Босфора за 20, 15, та дори и за 10 лв., нещо невиждано до момента. Вероятната причина е конкуренцията между фирмите-превозвачи. Една от тях е свалила цените, след което и другите са се принудили да го направят. Пред камера на 24rodopi.com обаче застана представител само на една от тях - Бахан Исмаил. Останалите не пожелаха да коментират ситуацията.
„В момента ние продаваме билета за Истанбул за 20 лeва, останалите за 15, а има една фирма, която го предлага за 10 лв. Наложи се да свалим цените. Досега билетът за Истанбул беше 30 лв, а за Бурса 40 лв. В момента са с 10 надолу“, твърди Бахан и допълва, че напливът на автогарата е огромен.
“Много хора пътуват в момента. Сменят си паспортите и веднага се връщат. Около 150 души идват само със сутрешните автобуси. Вечерните коли са три и трите са пълни. Това означава 300 души на ден“, посочва Исмаил.
Заради сериозния поток от пътници имало работа на всяко гише.
„От всички фирми си купуват билети, защото са много смешни цените. Дали ще купят за 15 или 20 лева няма значение, всички автобуси са луксозни и удобни за пътуване“, коментират още от фирмата-превозвач.
Цената в обратна посока, от Истанбул за Кърджали, също не била висока - 100 лири, или това са 20-21 лв. По думите на Бахан, цените не са реални, нещо повече:

“Във всяко едно разрешително за превоз има регламентирани цени от Министерството на транспорта. В момента се работи на загуба, а никой не изпълнява цените, дадени в разрешителните“.
Междувременно от ниските цени се възползват и онези, които ходят на пазар при съседите.
“На пазар отиват само до Одрин в петък и събота. Отиване и връщане е 15 лв. И това не е реално, но положението е такова“, твърдят превозвачи.
Както изглежда напливът на автогарата в Кърджали ще продължи, докато все още има изселници, които не са подменили личните си документи у нас.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/9/20 12:39

    nali dizela padna kvo se oplakvat

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/9/20 13:57

    Yaki duparki...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/9/20 15:21

    6tom sa na zaguba da.sprat da.prevozvat viroz.ot turcia

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/9/20 19:00

    derat horata v mitnitsata za tsigari i alkohol ........ prevoza na hora e samo za prikritie na dalaverte na prevozva4ite

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/9/20 21:29

    Достатъчно е да имат линия и пътниците да платят горивото. Кой нормален работи на загуба??? Парата идва от втората работа!?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.