До края на октомври избор на изпълнител


В момента текат тръжните процедури по избор на изпълнители по проект „Доизграждане и реконструкция на водоснабдителната система и канализационни мрежи в обособената територия, обслужвана от “ВиК” ООД, гр. Кърджали, България“, финансиран по ОПОС. Операторът е с намерение до края на месец октомври да приключи с процедурите по избор на изпълнители, след което предстои да се сключат договори със спечелилите участници. Очакванията са в началото на следващата година да стартира строителството, при което ще бъдат подменени близо 17 километра от магистралния водопровод от помпена станция с.Ненково до помпената станция в с.Енчец.

Това заяви за 24rodopi.com управителят на „ВиК“ дружеството в Кърджали инж. Славчо Славков.

Той внесе и разяснение относно регистрираната преди дни тежка авария на магистралния водопровод, която остави част от Кърджали и селата без вода.

Според инж.Славков обаче, трябва да се направи разграничение между теч и авария на магистралния водопровод. „Когато говорим за аварии, това означава прекъсване или спиране на водоподаването към пречиствателната станция за питейни води. При течовете се процедира без спиране, а само с отбиване на вода от участъци по водопровода. Казвам го, защото само преди две седмици имаше теч на магистралния водопровод, който беше от порядъка на 60-70 литра в секунда, но той не наложи прекъсване на водоподаването към пречиствателната станция за питейни води“, поясни инж.Славков и допълни, че конкретният случай със скорошната авария е съвсем различен. В случая напорният резервоар с обем 13 000 м3 и вътрешната водопроводна мрежа се изпразниха по време на ремонтните дейности по отстраняване на аварията, които продължиха до след полунощ. За запълване на системата и нормализиране на водоподаването при изпразнена водопроводна мрежа са необходими около едно денонощие по наблюдение от предишни аварии по магистралния водопровод. Причината за по-дългото необходимо време за нормализиране на системата са липсата на въздушници на определени места по вътрешната водопроводна мрежа на населеното място, които не са били предвидени в нормативната уредба за проектиране, за целта  тази роля се изпълнява от вътрешните водочерпни прибори. Последвалите малки аварии във вторник са вследствие на аварията по магистралния водопровод и са на участъци с азбестоциментови и стоманени тръби.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/10/20 07:35

    Направете втори канал и единия като аварира пускайте от другия.Толкова ли е трудно?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/10/20 14:28

    А за заплатите на работниците как са

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/10/20 15:34

    koga 6te sprete te4a predi airovo ot godini te4e

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.