Корона пандемията донесе десетки актове на родопчани за неспазване на противоепидемичните мерки. Някои от тях дори бяха обжалвани в съда.

300 лева глоба потвърдиха магистратите в Смолян, наложена на жител на областния град. По време на извънредното положение мъжът получил санкцията докато… пие кафе и пуши цигара на маса пред магазин в „Устово“. В този момент той бил проверен от патрулиращи полицаи. Липсата на предпазно средство пък му донесло глобата от 300 лева. Смолянчанинът обжалва акта с мотив, че е свалил маската си докато консумира напитка, а край него е нямало друго лице.

Глобата обаче бе потвърдена от съда.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/10/20 19:44

    Вариант 2 - писане на молба до Президента Румен Радев за опрощаване на глобата като несъбираемо държавно вземане на основание чл.98 т.12 от Конституцията на Република България , където е записано - Президентът на републиката опрощава несъбираеми държавни вземания. Президентът по Конституция е длъжен да разгледа молбата и ще прецени според финансовото състояние на човека дали да се признае глобата от 300лв за несъбираемо държавно вземане и съответно се да опрости като несъбираемо държавно вземане!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/10/20 20:20

    В жалбата е пропуснат най-важният аргумент , който увеличава вероятността глобата да падне в съда - чл 63 ал 9 от Закона за Здравето, където е записано "Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 4 и 7, като средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети." тоест държавата щом казва "Трябва да носите задължително маски" тя е задължена да осигури необходимия брой маски безплатно на всеки един гражданин по закон. Щом не е осигурила нито една маска безплатно по чл 63 ал. 9 , държавата не е създала необходимите условия за изпълнение на мерките, следователно няма основание да налага глоби. Никъде в закона не е записано, че гражданите са длъжни да си ги купуват .Това е задължение на държавата. Да не говорим , че идиотската заповед противоречи на Закона за ограничаване носенето на облекло по чл 2, чл 4 и чл 6 , също така и на чл 29 ал 1 и ал 2 от Конституцията! Ако глобата не падне в съда след тези аргументи другия вариант е писане молба до Президента за опрощаване на глобата като несъбираемо държавно вземане на основание чл 98 т. 12 от Конституцията , където е записано следното "Президентът на Републиката опрощава несъбираеми държавни вземания". Президентът е длъжен да разгледа молбата и ако прецени, че има основание глобата да се признае за несъбираемо държавно вземане, той ще опрости глобата!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.