С решение на Щаба общинските болници в Момчилград и Крумовград също ще започнат прием на пациенти с COVID-19, тъй като легловият капацитет на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ е на изчерпване.

Това стана ясно след заседанието в четвъртък.

Към тази сутрин там се лекуват 28 души с коронавирус. 16 от тях са настанени в инфекциозното отделение, 8 в пневмофтизиатричното, 4 в ОАИЛ. Мнозинството са с тежки пневмонии и висока температура. На практика пневмологията функционира като COVID-отделение, а в ОАИЛ са заети 50 на сто от леглата, предвидени за COVID, заяви директорът проф. Тодор Черкезов. По думите му, ситуацията се усложнява, а основният проблем на здравните заведения е недостигът на персонал и натоварването на медиците. В последно време се увеличава броят на хората, които се тестват по желание, като в 60 на сто от случаите пробите им са положителни. Расте и броят на заразените, които настояват да постъпят в болница, вместо да се лекуват вкъщи. Основната ни задача на този етап е да запазим устойчивостта на системата и да пренасочим част от случаите към общинските болници, които могат да лекуват COVID-пневмонии, категоричен бе областният управител Никола Чанев.

24rodopi.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/10/20 14:06

    99% 60 са малко

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/10/20 14:54

    Не, няма да ги лекувате в болница! Те не вярваха, че същесвува вирус. Ни са опазили себе си и другите. Не трябва да имаг право на болнично и извънболнично лечение. Просто ги затворите вкъщи и всеки да се оправи както иска сред четири стени. Щом ве вярваха, ето ви.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/10/20 16:35

      точно така

      Изтриване
    2. Анонимен22/10/20 20:13

      И аз така мисля! Да се оправят. С това искане ще напиша на МЗ и РЗИ. Ще поискам също и ДАНС да се включи и да намери тези, които писаха във фейсбук,че нямоло вирус и тези, които на улицата твърдят, чи няма вирус. Тези хора не трябва да имат право на лечение!!!!!

      Изтриване
    3. Анонимен22/10/20 23:28

      Кой си ти, че ще ми кажеш дали имам право на лечение? Кой? Ти си за психиатър, отивай да ти смянят хапчетата! Колко злоба има на този свят. Съжалявам те, такива, като теб всеки ден виждат само тъмнината.

      Изтриване
    4. Анонимен22/10/20 23:45

      Kakvo lechenie kakvi pet leva v cql svqt nqma lechenie vsichko e do geni estestven podbor tova e priroda

      Изтриване
  3. Анонимен22/10/20 16:42

    Медици защо няма дами и господа управляващи от всички партии. Защото заради пари приемахте с предимство те чуждестрани студенти от Турция и Гърция а нашите студенти които са имали успех 5.88 не са приети защото от чужденеце ще има много пари сега в БГ болниците има липса на лекари честито сега се сетихте за проблема. Кой мисли народа ? Никой!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/10/20 08:34

    Повишението на положителните тестове и хоспитализирани е разбираемо. Вчера имаше статия с резултати от научно изследване, в което пишеше, че другите грипове също дават положителнен резултат от ковид теста (потърсете новината за точен цитат). А и отдавна се знае, че тестът за ковид не е надежден и засича и други неща, Въпросът тук е защо компетентите лица и НОЩ си правят оглушки за тези факти? Да кажат колко са заразени и хоспитализирани от сезонен грип, иначе статистиката е фалшименто. Също да казват и общият брой на хоспитализирани и в интензивни от всичко, не само от ковид

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.