Легловата база в „Инфекциозно отделение“ на Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, където се лекуват пациентите с  коронавирус е изчерпана, твърди завеждащият д-р Магдалена Маринова.

“Отделението е пълно, капацитетът е изчерпан. В мига, в който успеем да изпишем някой, веднага приемаме друг пациент“, съобщи д-р Маринова.

„Не може да реагираме по този начин. Да чакаме да напълним Кърджали и да почнем да разкриваме. Защо? Ние в момента събираме целия регион. Идват от Крумовградко, идват от Момчилградско, от Ардино. Утре идва пациент от Кърджали, аз няма къде да го сложа“, коментира доктор Маринова по повод изчерпаната леглова база в Инфекциозно отделение.

В същото време скочи и броят на новозаразени в областта. Те вече са 42-ма. В тази връзка от Областния кризисен щаб взе решение: С решение на Щаба общинските болници в Момчилград и Крумовград също ще започнат прием на пациенти с COVID-19, тъй като легловият капацитет на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ е на изчерпване.

Според областния управител Никола Чанев в болниците в Ардино, Крумовград и Момчилград може да разкрият по 10 легла в борбата с ковид 19. В момента в Инфекциозно отделение в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ се лекуват 20 души, 3-ма са в интензивния сектор, около 200 са на домашно лечение.

60% от тестовете са положителни, заразени настояват да се лекуват в болница! - четете тук

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/10/20 14:28

    Господин Кмета да построи още два етажа на горе,Кръговото на пазара за три дена беше готово, Два етажа какво са за него,три седмици и етажите са готови.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/10/20 14:40

    Леглова база само за 20 болни. И яйцето на гъзъ. Къде спахте досега?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/10/20 15:13

    от март месец говорите за втора вълна,да бяхте предприели мерки а не в последния момент да се измъквате нямаме места.Затворете тая граница с Турция ,че се насраха да ходят за пазаруване.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/10/20 09:59

      Като управлява пожарникар, всичко е на пожар. То не бяха хвалби и числа колко сме добре и как сме много подготвени. Да ама всичко това остана само на хартия и за телевизията.
      Налице е изключително инертна система, причинена от безхаберието на калинки. В упорството си да остане на власт групировката, която всички знаят, че краде,
      ще докара катастрофални последици на тая сбъркана територия.

      Изтриване
  4. Анонимен22/10/20 15:27

    lajete s skorost 250 km na sekunda

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/10/20 16:35

    Ко стана, ве? Нали немаше вирус?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/10/20 11:10

    Това отделение винаги е било пълно,вече всички болежки са ковид.дали част от тези положителни проби са на хора изградили вече имунитет.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.