Възможно ли е обвиненият за жестокото убийство на бизнесмена от Звиница Салиф Тефик – 19-годишният Стоян Бъдев, да е психично болен?

Отговор на този въпрос ще даде съдебно-психологична и психиатрична експертиза. Решението е на Окръжния съд в Ямбол, предаде репортер на 24rodopi.com.

Бъдев не помнел дали е пробол 26 пъти смъртоносно Тефик.

Защитникът на пострадалите, адвокат Ясен Сариев, не коментира в детайли последното съдебно заседание. Той бе лаконичен: „Ще настояваме за най-тежкото наказание – доживотен затвор, тъй като деянието е изключително тежко, а извършителят е с изключително висока степен на обществена опасност, поради което е задържан под стража“.

Зверското убийство на 42-годишния бизнесмен Салиф Тефик от кърджалийското село Звиница разтърси България в началото на пролетта. Той живеел от години в пограничното градче Елхово, където имал бизнес.

Убийството било извършено във вечерта на 2 април. Тялото на Салиф е открито с множество прободни рани от нож. Задържан за убийството е 19-годишният Стоян Бъдев. Майката на тийнейджъра работила в заведението на кърджалиеца.

Стоян Бъдев беше задържан след продължило часове наред издирване след съобщение на телефон 112 от 23.30 часа на 2 април от жилището на родителите му в граничното градче. При пристигането си на местопрестъплението полицаите открили надупченото с кухненски нож тяло на Салиф, при когото от няколко години насам работели Стоян и майка му Таня. Заедно с тях бил и съпругът й, който обаче заявил че не знае подробности, защото при скандала бил на втория етаж на семейното жилище.

Младеж е бил намерен насред нива край пътя от Елхово за Ямбол.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.