66-годишна жена с тежък диабет, сърдечна недостатъчност, гангрена на крака и Ковид пневмония е изпратена на… домашно лечение в Кърджали. Синът й трябва да премине в режим на карантина, но кой ще се грижа за майка му?

Това пита кърджалиец, изпаднал в тежката ситуация, а системата се оказва безсилна за отговор.

„Майка ми бе приета в хирургия за обработка на гангрена на крака вследствие на диабет. Направена й бе снимка на бял дроб и се оказа, че е с пневмония. Интервенцията на раната бе извършена, след което й направиха ПСР тест. Той се оказа положителен, а при този вариант медиците посочиха, че трябва да я изпишат. Причината-няма легла. По-късно посочиха, че легла има, но не е за приемане. Аз съм контактен от „първи ред“. Всеки момент ще ми бъде дадено предписание за карантина. Какво правим обаче? Не мога да бъда в домашна изолация в жилището на майка ми, което се състои от една стая. Тя е на легло и трябва да бъде обслужвана поне по три пъти на ден. Трябва ли да нарушавам карантината? Възможно ли е да ми бъде позволено поне по три пъти на ден да бъда до нея?“, тези въпроси задава синът на Айше Акманова.

Кърджалиецът иска само едно-позволение да „нарушава крантината“ поне три пъти дневно, за да полага грижи за родителя си на легло…

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/10/20 17:54

    Боко тулупа вчера каза да обгрижват всички.Или бе под въздействие на лекарства .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/10/20 18:00

    Ако ги питаш няма да ти разрешат, няма и решение да ти намерят. Ако не ги питаш и я нарушава нищо няма да стане, за жалост това е дереджето.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/10/20 18:44

    Пълна простотия!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/10/20 18:54

    Izlizay i zarazqvay vsichko deto se dviji ,i hodi po chesto v bolnicata da zarazish lekarite deto izpratiha mayka ti u doma,mafiotska darjava a da udarjate zdravni ot zaplatite mojete nali

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/11/20 05:41

    Тя е за болница, не е за домашно лечение.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/11/20 08:47

    Има решение. Да се обърне към Бахчеджиев той знае какво да прави

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.