„Скъпи приятели, бих искала да изразя своята благодарност на директор Бочуков за провеждане на този спектакъл, Министерство на културата на Република Азербайджан, г-жа Гюнай Ефендиева, председател на Международната фондация за турска култура и наследство, г-н Хафъз Гулиев, заслужил деятел на изкуството на Азербайджан и главен режисьор на Азербайджанския държавен театър за опера и балет за техния безценен принос, както и на г-жа Сабиха Местан, ръководител на Музикален театър „Кадрие Лятифова”, чиято чудесна идея този спектакъл отново да бъде поставен в Театрално-музикален център – Кърджали се осъществява тази вечер” .Тези топли слова за възможността богатата азербайджанска култура да бъде представена пред българските любители на театъра отправи Н. Пр. д-р Наргиз Гурбанова, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България. Поздравителният адрес беше изпратен по повод премиерата на оперетата „Аршин Мал Алан”. Класическата музикална комедия от основателя на първата опера в мюсюлманския изток Узеир Хаджибейли премина при изключителен успех. Думи на благодарност изпрати и г-жа Гюнай Ефендиева, председател на Международната фондация за турска култура и наследство със седалище в Баку. Специален гост на премиерата беше г-жа Вусала Садигова, културно аташе в посолството на Азербайджан. Сред публиката бяха кметове на общини, ръководители на институции, много граждани, почитатели на театралното изкуство. Спектакълът беше игран при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Цветя бяха поднесени от името на председателя на Народното събрание, от депутати, от областния управител, от посолството на Азербайджан, от кметовете на общините Кърджали, Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград, Черноочене, от Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров”, от женско сдружение „Букет”, от проф. д-р Мюмюн Тахир, един от основателите на музикалния театър „Кадрие Лятифова”.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/10/20 14:01

    Azooo nie podkrepiame Armenia i bratskia armenski narod

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/10/20 18:41

    Азербайджанското дпс поздравява кърджалийското дпс. Под строй ли пак ви накараха да отидете на това бе?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/10/20 19:56

    ТАЗИ ПОСТАНОВКА МЕ ВЪРНА 50 ГОДИНИ НАЗАД. КАТО ФИЛМОВА ЛЕНТА ТЕЧЕ ПРЕД ОЧИТЕ МИ КОГАТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ ИГРА НА СЦЕНА В ДОМА НА КУЛТУРАТА С НАШИТЕ МЕСТНИ САМОДЕЙЦИ АРТИСТИ МНОГО ОТ КОИТО НЕ СА СРЕД ЖИВИТЕ.МНОГО СЕ РАДВАМ ЧЕ ОТНОВО РАДВА КЪРДЖАЛЙЦИ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/10/20 09:06

    Админ пак спиш пусни коментарите ,каква редакция само не за вярване,филтрирате коментарите не може така

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.