Двама от играчите на „Арда 1924“ са проявили симптоми, което е довело до тестване на футболисти. Спас Делев, който прекара вируса, отново е положителен на Ковид-19.
„Седем положителни в сряда и осем в четвъртък, плюс треньора, общо шестнадесет. Освен тях има още четирима с положителни проби-трима настанени в Пневмофтизиатричното отделение и един, направил си тест по желание. Има също и случай на момче от юношеския отбор на „Арда“, ученик от 10 клас в ЕГ“Христо Ботев“. Там цялата паралелка е карантинирана, минават на дистанционно обучение в рамките на 14 дни. Имаме и едно дете в детска градина в Кърджали, чиято група също е карантинирана“. Така обрисува ковид картината в региона към момента пред екип на 24rodopi.com шефът на Здравната инспекция д-р Виктор Кирчев.
Всички футболисти са под карантина, както и семействата на тези, които са тук с тях, допълват от РЗИ.
Това, което се знае до момента, е че освен отложения мач с „Лудогорец“ е отменена и една контролна среща на клуба. Стана ясно още, че положителните проби не са вследствие на редовните месечни тестове, а след проявени симптоми - повишена температура на двама от играчите в клуба. Интересното е, че Спас Делев отново е установен с коронавирус, въпреки че той вече го прекара.
„Всичко е въпрос на организъм и на това дали самият организъм ще създаде антитела, колко такива ще създаде, доколко контактът с вирусоносителя ще бъде продължителен. Възможно е това да се случи отново“, обяснява д-р Кирчев.
Междувременно се прави пълна дезинфекция.
“Дезинфекцира се в училището, детската градина и на стадиона. Всички помещения ще бъдат дезинфекцирани и след като протоколите от дезинфекцията ни бъдат предоставени, тогава ще бъдат освободени и самите помещения. Дотогава няма достъп до тях“, информира още д-р Виктор Кирчев.
Какво следва след изтичане на 14-дневната изолация?

“Тези, които са с положителен тест, задължително на 14-ия ден, РЗИ ще им вземе проби отново и в зависимост от това какво ще покаже пробата, или ще се продължи карантината, или ще се прекрати“, посочи шефът на РЗИ.
Контактните лица, поставени под карантина, не е задължително да се тестват повторно, освен ако през този период не проявят някакви симптоми.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/10/20 14:16

    A tezi fubolisti i tqhnite kontaktni lica i meata kadeto sa hodili provereni li sa

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/10/20 20:49

    Шашма, Лудогорец са изморени за мача с Арда и гелосаният е взел мерки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/10/20 13:01

      Ее, нема как гелосания да "вземе мерки" без угодническото надупване на Пешко солоташак пичлеме на Вълкът...

      Изтриване
  3. Анонимен3/10/20 01:17

    Пустия му вирус най много лови футболисти,ученици и учители.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/10/20 12:59

    И цялата патардия е само да се угоди на полу божеството Домуз бей, безбожници играят си с живота даже, пълна удурма да отложат мача, а Пешко и вълци, мълци угоднически се надупиха! Цирк Домуз-Вълк

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.