Вълна от съчувствие предизвика тежката съдба на семейството на убития на пътя велосипедист Месут Али. След репортажа на 24rodopi.com десетки хора са готови да помогнат на майката и бащата на загиналия, блъснат от автомобил мъж.
Събират се пари, както и хранителни продукти. Хора с добри сърца ще се съберат в неделната сутрин пред КАТ, откъдето да потеглят за махала „Мразовец“ на село Горско Дюлево, където живеят родителите на починалия Месут - Елмаз и Мустафа Али.
„Нека тръгнем заедно и, малко или много, да прегърнем майката и да помогнем с каквото можем“, е призивът в социалните мрежи.
Припомняме, че мъжът е парализиран, за него се грижи съпругата му. И трите деца на семейството са се родили глухонеми. Доходите на двамата отиват главно за лекарства, а те живеят с няколко десетки лева на месец.

Само преди дни Окръжният съд в Кърджали постанови условна присъда на шведския гражданин Веждин С., който през юни миналата година блъсна с автомобила си и уби 37-годишен велосипедист по пътя за „Маказа“. За Елмаз и Мустафа Али, този ден се оказва кошмарен, защото губят сина си Месут. Фаталното произшествие преобръща и без това изпълнената им със страдание съдба. Двамата дори са нямали пари за погребение на сина си. За него помогнал вуйчото на загиналия.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/10/20 12:07

    Ейвала на Вестник Родопи адмираций отново те такива неща пускате докосва във сърцата ни така ви искам със ваша намеса хората ще получат помощи . Единственна медия която стъпна там . Другите медий са голям праз

    ОтговорИзтриване
  2. Браво на хората от такова общество се нуждаем

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/10/20 13:59

    Да тежи на съвестта на този, който е издал условната присъда ! Има господ !И той осъжда, когато му дойде времето !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/10/20 14:12

    Браво на Кърджалийци!!! Нека и от Момчилград да се организира нещо. Кой с каквото може, чисти дрехи, хранителни продукти.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/10/20 14:18

    тези лица в качеството на пострадали лица си имат адвокати.
    предстоят дела свързани със заплащането на обезщетения на пострадалите лица близки на починалия.
    пари ще имат. и за тях и за адвоката/адвокатите им.
    тъй че нека не прекаляваме и не преиграваме с трагедията на семейството.
    Покажете състраданието си, но имайте предвид че в това положение са хиляди семейства.
    в случая новината е че държавата ни е зле. това е проблема, а не толкова многото лични трагедии.
    браво на всички които искат да помогнат на старците. дано да има и около тях свестни хора които да им помогнат да превъзмогнат трагедията и да продължат напред. ще им трябва помощ да се справят, вкл. и за това как ще похарчат парите които ще им изплати Гаранционния фонд.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/10/20 17:21

      Дано да им изплатят обезщетение за смърт. Дано поне това направи този "съд". Тази болка никога няма да утихне, при факта че момчето е имало виталност цяла нощ и е стоял там самичък...абе не ми се говори. Надявам се правдата да надделее!Това, че имат адвокати не означава че имат много пари. Означава, че някой им е дал назаем! Така че не съм съгласна, хората видимо имат нужда от помощ. Но, прав/а сте, държава няма, хората не знаят как да смогнат, не могат да живеят, камо ли нормално. Срамота. Не знам какво да кажа повече..

      Изтриване
    2. Анонимен2/10/20 19:03

      Родопи отново не пуска коментарите свързани с кражбите на внука й в селото юкселл

      Изтриване
    3. Анонимен2/10/20 22:39

      ти ако останеш гладен какво ще правиш? Някои крадат дори когато имат милиони! Защо никой не търси сметка от държавниците, които ограбиха бъдещето на пет поколения напред - и като пари и като развитие!! Мизерници. Вместо да търсиш кусур на хората първо гледай себе си.

      Изтриване
    4. Анонимен2/10/20 22:42

      Голям терорист е

      Изтриване
    5. Анонимен2/10/20 22:52

      Тях ги пуснаха във родопи 21годишен от селото и 24годишен кърджалиец откраднаха дебитна карта от с.Горско дюлево

      Изтриване
  6. Анонимен2/10/20 17:54

    Освен хората и държавата да помогне!

    ОтговорИзтриване
  7. Браво дори коментара ми не беше публикуван ,защото истината е там

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.