По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели - разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва.

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред ТВ Европа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на партията. Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти.

"Няма нужда да откриваме топлата вода - нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави", подчерта Симеонов и посочи Белгия. "Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината", каза Симеонов от формацията-малък коалиционен партньор.

Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.

Симеонов определи като престъпление решението на Столична община за отваряне на Коледните базари.

Зам.-председателят на парламента заяви, че е изразил неколкократно позицията си за временни ограничения пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново - на Политически съвет следващата седмица.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/20 18:07

    Този ПЕНДЕЛ първо да погледне как се справят страните извън европа,не да гледа,какво правят в европа,защото в алианса има някакви парички...така между огъня.Пенделчо защо не каже как се оправят в Швеция,Финландия,Норвегия,КИТАЙ..АААААААА.

    ОтговорИзтриване
  2. КАКЪВТО И ПРИМЕР ДА СМЕ ВЗЕЛИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, НИЩО ХУБАВО НЕ Е ИЗЛЯЗЛО ОТ НЕГО ! СТИГА ВЕЧЕ С ТОВА ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/11/20 18:46

    Щте плащали този Симеонов заплатитени,ще ни осигурявали хляб лекарсрва Храна,Щети плащали тока вода та,битовите сметки,Ще ги доставили по домовете ни,хайде до го видя аз,Не искаме карантина,той самият да се карантинира.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/11/20 19:02

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/11/20 19:37

    Да го духаш, Валери, пръв теб ще обесим!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/11/20 20:29

    Аз предлагам всички да си работим от вкъщи, щом за учителите е опасно, за администрацията също е много опасно и за нас от завода също е опасно. За продавачката в магазина, на пазара и в аптеката също е опасно. Всички да се затворим вкъщи и да започнем да се храним онлайн през компютъра:(. Само не знам от къде ще дойдат парите за пенсии и за държавните хрантутници, които са 70% от населението на територията България.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/11/20 21:36

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/11/20 07:20

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/11/20 07:51

    Пуделчето на Бойко подмята дали ще мине.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/11/20 07:52

    Ако иска твърдяване, да посети се.с шоп

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/11/20 08:08

    След като излезнат депутатите онлайн,да се провери колко от тях са в България?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.