„Ние контролираме всички български граждани. При влизане в страната измерваме температурата на всеки един турист, вземаме всички необходими предпазни мерки. Не сме изправени пред ситуация, която да изисква затваряне на граничните пунктове. Ако поддържаме мерките си на най-високо ниво, това няма да е проблем. Случай на COVID-19 с произход от България до момента не е открит",  заяви пред медиите валията на Къркларели Осман Билгин.

Както вече 24rodopi.com писа, в Одрин, Къркларели, Чорлу и други турски градове медици настояват да се затворят граничните пунктове „Капъкуле“ (Капитан Андреево), „Дерекьой“ (Малко Търново) и „Хамзабейли“ (Лесово) като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Валията е категоричен, че няма случай на пристигнал на пазаруване турист от България, който да е заразил местен гражданин.

„Турция е една от успешните държави в борбата срещу епидемията. Ограниченията отново започнаха. Ръстът на положителните проби в нашата провинция е паралелен с параметрите за цяла Турция. С увеличаването на случаите в Истанбул, се увеличават и броят на заразените в нашия град. Вече не ходете в Истанбул, освен ако не е задължително. Моля, не идвайте в нашия град и от Истанбул. Ако не прекъснем насила комуникацията си с Истанбул, нямаме шанс да контролираме случаите", коментира валията на Къркларели.

На снимката: Народният пазар в Одрин

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/20 18:04

    Най накрая техните си им го казаха

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/11/20 20:20

    На границата.правеха.анкета.кой за кво идва.какво.и.колкохарчи?-а.в.АВМ.пишеха нещо сигурно.като акт.на някои дами.с червен.паспорт.може да не са покрили.носа.с.маската.или.неса информирани.за.случващото.се.за жалост.не.можах.този.път.да.бъда.вТР.с детето,си с.който.през.седмитца бях.в друг.свят,ту.като бангладеш.ту.като.в
    Модерна.държава.хора.пазете.се.900лири.глоба.и.ако.си.изхарчил.всочко.не.можеш.да.се.прибреш.в.бг.от.капъкуле.сигурно...там
    Не е като БГ-Свободна европа.там
    Нема

    ОтговорИзтриване
  3. истина та е че има Пандемия цифрите не винаги отразяват реалност,отидете до блиската болница и ще видите как е положението

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.