Строгите мерки няма да помогнат- в това е убеден имунологът доц. Андрей Чорбанов от Българската академия на науките. Той обяви в ефира на бТВ, че държави като Испания, които са затворили всичко, нямат сериозен спад на смъртността. За разлика например от Швеция, която е по-либерална.

„Тук не става дума за партизанщина, само и само да сме против. Не смятам, че затварянето ще спре контактите. Никой не твърди, че няма пандемия, че няма починали. Но въпросът е, че точно тези мерки няма да ограничат вируса“, коментира той.

„Смятам, че здравната система трябва да бъде много по-добре организирана. Аз силно се надявам, че голяма част от тези мерки няма да бъдат приети“, заяви още Чорбанов.

По повод ваксината специалистът каза, че тя ще е предимно за рисковите групи. Имунологът обясни, че ваксина няма. Готовите вече не са минали през всички етапи.

„Ако бъдат регистрирани, ще бъдат през сериозни компромиси. Тази ваксина, която се прави в момента, няма да е готова. Ще видите, че толкова скоро ваксина няма да има както се говори. Ще видите, че ще се ваксинират хора, които ще подпишат, че са наясно, че ваксината не е минала всички етапи“, обясни специалистът.

По думите му България не е готова да закупи ваксините и да ги съхранява.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/11/20 08:53

    Познавах двама починали, които ги писаха с коронавирус. И не бяха предприети никакви ограничителни мерки относно семействата и контактните. Ако бъдат публикувани всички коментари, сигурно и други ще дадат подобни примери

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/11/20 09:14

    Имало и достойни българи! Браво, господине!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/11/20 15:56

      На теб пък 100% съм убеден не ти дреме за вируса и за хората,просто не искаш да да има карантина,за да не бъдеш ограничен по никакъв начин....

      Изтриване
  3. Анонимен24/11/20 09:22

    Когато се спрат да се правят тестовете за пътуване в чужбина даните със заразените ще спадне.
    То Мангърво още през пролетта каза,че болните са 5% както е за всички болести
    Математически 5млн х5%=250 000 български граждани ще са болните
    Поживьом повидим

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/11/20 09:31

    Ка кого да вярваме всеки си говори както си иска

    ОтговорИзтриване
  5. Ръфкъ24/11/20 10:38

    Така се говори,само истини и не е нужно да си лична подлога на Винету като онези ЩАБни палячовци.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/11/20 12:33

    Чобанов е прав, браво

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/11/20 13:16

    Доц.Мангъров: Най-спешно е всички безсмислени мерки да се махнат и да се оставят само тези, в които хората биха виждали смисъл или полза. И да се мине колкото е възможно по-бързо към нормален ритъм на живот.

    – Кои са безсмислените и кои смислените мерки?

    Доц. Мангъров: Създаването на “зелените коридори” в магазините. Заведенията да се затварят от еди-колко си часа, като че ли вирусът започва да работи след 21 часа. Това, което се казва – преди да отидеш на театър, да си направиш тест. Защо не още вкъщи да си направиш такъв тест, преди да се качиш на автобуса? Това е безсмислица.

    Децата трябва да са на училище и личните лекари трябва да започнат да си гледат нормално на работата. Нека си слагат изолационни престилки, маски, ако искат и шлемове и ръкавици. Да започнат да преглеждат болните, да се спре с тази телефонна медицина. Да се върнем към нормалната медицинска практика.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/11/20 19:20

    Не му вярвайте, тоя е с поилитически аспирациии и с политическа девиация във възприятията, т.е. бил е кандидат за кмет, кандидат за премиер, президент, кандидат за вся и всуе.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/11/20 22:26

    Upravlqvashtite mnogo dobre znaqt Che nqma da pomogne merkite,na tqh ne I'm puma Che shte umresh,te,kokala e sladak na tqh interesuva izborite mart mesec da mogat da falshificirat I da badat na blast Bez koalicia

    ОтговорИзтриване
  10. Вярно е че в Испания въпреки въведените строги мерки има голяма смъртност защото имаше много заразени.Втората вълна на ковид ни удари толкова силно защото хората се отпуснаха,отиваха на гости и в момента в който се влизаше в къщата та маската се сваляше, много нощни нелегални празненства без маски.Строгите мерки имат ефект ако се спазват от всички.Пределно ясно е че здравната ни система не издържа на този наплив.Крайно време е хората да си дадат сметка че положението е трагично и единствените мерки които можем да предприемем за момента са маски, дистанция и хигиена.

    ОтговорИзтриване
  11. Вярно е че в Испания въпреки взетите строги мерки има много смъртност,защото имаше много заразени и това се получи защото хората се отпуснаха много. Втората вълна на ковид беше много силна вследствие на нелегалните нощни празненства без маски, хората отиваха на гости и в момента в който влизаха в къщата маската се сваляше.Строгите мерки които се предприемат имат ефект, но ако се спазват от всички. Вече е крайно ясно че здравната ни система в България не издържа на този наплив, единствения начин да се опазим е МАСКА, ДИСТАНЦИЯ И ХИГИЕНА.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/11/20 22:16

    Ако искат да спрат заразата трябва да затворят всички за две седмици каква е файдата аз работя в щех с 70 души още 70 в семейството ха жените им ха мъжете им те работят в отделни места с други 100 души и ква е файдата че децата учат онлайн или заведенията с затворени ако мислеха за нас ще затворят всички работни места за14 дена

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.