„В момента текат строително-ремонтни дейности. Очаква се те да приключат към края на месец април догодина, като крайният срок за реализация на проекта е декември 2021 -ва“. Това заяви за 24rodopi.com директорът на „Социално подпомагане“ в Кърджали Цветомир Хаджиев по повод обновяването на сградата на бившето общежитие на Строителния техникум в квартал „Студен кладенец“.

Припомняме, че там ще се обособят 67 жилища за социално слаби хора. Проектът на Община Кърджали по ОП „Региони в растеж“ стартира през месец март тази година. Той е на стойност 2 170 000 лв. Предвиденият капацитет е 67 апартамента - двустайни и тристайни ,изграждане на тераси и два асансьора, единият от които за инвалиди.

По думите на Цветомир Хаджиев, дирекция „Социално подпомагане“ е пряко заинтересована от изпълнението на проекта, тъй като освен жилищата за социално слаби лица, в сградата ще има възможност да се обособи и приют за бездомни хора, които при съгласие от тяхна страна ще бъдат настанявани там. 

Припомняме, че към момента, след извършени проверки на територията на общината, са идентифицирани четири бездомни лица. На същите им е предложена възможност за ползване на социални услуги, но те са отказали.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/11/20 09:45

    kafesi i kletki za razvajdane na zakovani gaski za gashi drob li sa po frenski razmeri?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/11/20 10:55

    А защо се продават наличните?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/11/20 12:34

      как защо за да построим нови а старите на нашите другари парийци важното е да се строи хляб да има за обръча

      Изтриване
  3. Анонимен24/11/20 22:20

    Za sosialni slabi deto karat za 100 hilqdi leva koli ...i za rodata ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.