В духа на този прекрасен коледен разказ на О.Хенри, за смисъла на подаръците, за истински ценните неща, искаме да разкажем една малка история за децата, чиито души имат нужда от нас-порасналите деца.

Те са малки, божествени създания, които за жалост съдбата е оставила без дом, без родители. Зарязани от последните в институции и домове. Изоставени, сами с мечтите, надеждите, желанията им. Които те споделят с хората, които се грижат за тях. Хората в центровете за настаняване в Кърджали, които съчетават професионалните си ангажименти с родителските, превръщайки се в опора на децата, за които „чуждото място“ се е превърнало в дом. Истински родители на неродени от тях деца. Размерът на нито едно възнаграждение не би бил достатъчен в отплата на дареното от сърце. Това, което правят ежедневно жените в тези центрове. Доказаталество за това е, че самите деца ги приемат като истински родители. Топлотата в очите им, когато се обръщат към тях, е най-точната оценка. Прегръдките, милото отношение към персонала, говорят за едно-вие ни давате обич, ние ви отговаряме с обич.

Тази дълбока връзка се създава във времето с много грижи, всеотдайност, любов, търпение. Тези жени са влъхвите в краткия и вечен разказ. Оценката за малките неща, които са най-важни в големия живот. Да дадеш подарък на някого за Коледа е много мил жест. Но да подариш нещо, което само и единствено извира от душата ти, е все едно си поднесъл целият свят като дар в шепите си. Божественото-искрицата любов един към друг, без да се очаква награда. Без лична изгода, а само вътрешната удовлетволеност, че сме създадени да обичаме.

Попитахме децата как ще прекарат Коледа, ще празнуват ли?

Разбира се, че ще празнуват, отговориха. За всички ще има подаръци, благодарение на дарители, привлечени от „тяхната майка“-директорът на центъра за настаняване в квартал „Гледка“. Ще бъде организирано забавление за всички деца в празничните дни. Както и богата трапеза за Коледа и Нова година.

Децата поискаха да изкажат огромната си благодарност към всички добри хора, направили този страхотен жест-да дарят забавление, лакомства, да дарят от себе си за тях. Благодарят на всички фирми, частни лица, които през цялата година са им помагали. Благодарение, на които са били на екскурзии, получавали са подаръци, опора.

Благодарят на своите „влъхви“, тези жени, които ежедневно са до тях, които са тяхна неизменна опора и правят всичко „чуждата сграда“ да се превърне в истински дом. Защото дом без топлина е просто сграда без душа.

Децата пожелаха на всички кърджалийци: Прекрасна Коледа и Щастлива Нова година!

Дарители, посетили центъра за настаняване в „Гледка“

 24rodopi.com 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/12/20 13:15

    Невероятно!Наистина,това,което човек дава от душата си е най-големия дар.Любовта и помощта към нуждаещите се е това,което ни прави човеци.Обичайте и цените такива,защото те са есенцията на живота!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/12/20 16:44

    Тези хора са с големи сърца. Бог да ги дари със здраве и дълъг живот. Благословени да са и децата в този дом. Бъдете щастливи

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.