Една трета от дейностите в най-многолюдния квартал "Единадесети" в Момчилград вече приключиха, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация. Те са по проект за обновяване на улици и тротоари.

До момента са подменени общо 3 000 кв. метра тротоарни плочи от предвидените близо 10 000 за квартала. Заедно с това са поставени около 650 м бордюри от предвидените общо 2 900 м. Работници вече работят на по-голямата ул. "Сан Стефано", която е планувано да бъде обновена до края на месеца. Подменят се тротоарните плочи и бордюрите на пространства около блоковете 4,5,6 и 11. След това ще започне ремонтът на ул. "Хаджи Димитър", която също се намира в кв. „Единадесети“. Проектът включва още цялостно асфалтиране на улиците в квартала, както и подмяна на всички тротоарни плочи по най-дългата 2,7-километрова улица "Гюмюрджинска" в Момчилград.

От Общинска администрация се извиняват за причиненото неудобство на живеещите в квартала и ги призовават да не паркират автомобилите си в зоните, където се извършват ремонтни дейности.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/1/21 16:59

    Госпожо кмет,заведението дето е заело цялото тротоарна място какво ще стане.Надяваме се че ще се справите и ще заповядате да се премести навеса два метра навътре,за да изглежда квартала наистина красиво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/1/21 18:41

      Там кога е имало тротоар?

      Изтриване
  2. Анонимен19/1/21 17:34

    Mnogo blagodarnosti g-jo Kayzim za prekrasnata rabota,no minete ot vreme na vreme da vidite i da prosletayvate rabotata na izpilnitelay.Ne se toveravayte na vasite podcineni.Pret kvartalskata krlcma sisto da ima trotoarno maysto,sega e momenta da se popravsyt predisni greski.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/1/21 17:34

    Работи се разпръснато, без ред! Околоблоковите тротоари-бл. 11 и 12 не са завършени, а се разкопава и започнаха около блокове 5,5 и 6!Контролиращите от общината правят кефа на фирмата и работниците, вместо да се работи за интереса и удобство на живущите! Разкопава се безразборно, няма достатъчно работници и живущи в четири блока са принудени да паркират където намерят. По този начин се пречи и на техниката и на работниците! Ако бяха работили поред - завършват около един блок и продължават със следващия-нямаше да има този хаос!Ще бъде пълен цирк ако продължават така! Дано кмета се намеси, иначе бъркотията и кефа на фирмата работят против авторитета на общинската администрация! Отговорника на общината вероятно вече е " приспан".!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Кварталният, да прави работни карти, за 5 години напред...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/1/21 19:10

    Преди години посетих Момчилград..и търсех болницата.и??-къде.може.да.е??.питах.се.малък.град.а не знам.къде е лечебното заведение..видях една розова сграда..и си рекох ей това може да е болницата .и!!-но си рекох ??къде.е табелата.хоспитал.която.учи.всеки..който иска.да.стане шофьор..и да го упътва..но в последното ми посещение.там..и коментара ми в Родопи..видях табелата...и това за мен.означава следното:-този дребен детайл..за вас.живеещите там..може да е не забележим..??,но за.нас е??

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/1/21 19:19

    А Б-то и другото до него дето са завзели тротоарите ?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/1/21 19:42

    Тази информация не отговаря на истината,организацията на работа куца много,в рамките на един ден работниците се преместват на няколко места без да свършат предната работа,кой разпорежда това,не забелязваме технически лица от общината за контрол.Да,стигнаха до 6 ти блок,но нито един от тези 11,12,4,5 блок не са завършени,и плочки и бордюри са наполовина,има скъсани кабели от уличното осветление които не светят.Ние като граждани се стараем да не им пречим и преместваме колите където трябва.Апелираме към общинските власти за по ефективен контрол

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/1/21 21:58

    Г-жо Кмет,обръщаме се с молба към Вас,всички нередности споменати в коментарите са верни,може би не Ви дават правилна информация,изпратете компетентни технически лица за да контролират рементните дейности,скоро не виждаме края на този ремонт,няма завършено нито едно блоково пространство,мазетата ни са пълни с вода.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/1/21 22:53

    Нестига че ви оправят квартала а се оплаквате предишният кмет какво направи нищо поне тази кметица се опитва да направи нещо и пак се оплаквате най добре ще е да не правят нищо и да си гниете във града защото винаги се оплаквате каквото и да се направи никога не сте доволни а винаги недоволни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/1/21 11:35

      ЧЕ ТЕ ДА НЕ СА ЖИВОТНИ БЕ ДА НАВЕЖДАТ ГЛАВА И ДА МЪЛЧАТ ПРЕЗ ПРЪСТИ ВСЕКИ МОЖЕ КОГАТО ИМА НЕЩО ЗА КАЗВАНЕ СЕ КАЗВА

      Изтриване
    2. Анонимен20/1/21 12:33

      Ние не се оплаквам от кметицата, а от работата на фирмата и липсата на контрол!

      Изтриване
  10. Анонимен19/1/21 23:40

    На мен като пешеходец, къде ми е тротоарното право пред заведението на Бери? Госпидин Съветник, аршина защо не е еднакъв за всички? Вие богопомазан ли сте? Всички заведения са заключени, а при Вас...? Когато раздавате правосъдие, раздайте и на Вас самите...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/1/21 07:33

    докарате работници от турция ,те работят по 14ч на ден без прекъсване няма събота или неделя

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/1/21 08:14

    От дълги години на квартала не беше направено нищо. Винаги обещаваха и последствие нишо не излизаше на яве. Явно трябвало да се направи някакви рокари в об.администрация, за да се случат хубави неща и на нашия район. Благодарим Ви, г-жо Кмет, че не на подминахте и си отстояхте на обещанието. А относно анархията, която правят работници, няма проблем ще издържим няколко месеца.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/1/21 11:37

    Никой за нищо не се оплаквам,всички благодарят на кметицата и я молят за повече контрол и отстраняване на нередностите като тротоара пред заведението.А за Бери също са прави хората да се оплакват

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/1/21 14:20

      Pravi sa i kakvo
      zatvarat si ocite za na beri nestata ot obstinata

      Изтриване
  14. Napravete i nebostirgach v kvartala.

    ОтговорИзтриване
  15. Vse kvartala.A asvalta pri Pirin 1 2 3 .

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/1/21 15:22

    Проекта и средствата са спечелени от предишния кмет, а фирмата изпълнител е крадлива и мошеническа. Наготово и баба ми може

    ОтговорИзтриване
  17. Bravo.Ostavete malko asvalt za Pirin 1..2..3 .Tam nikoi ne gleda .Davaite samo za kvartala tam njama li hora .Bravo.Braovo.Do novite izbori sigorno

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.