Толкова много тържественост имаше в деня на първото ваксиниране. Разходваното телевизионно време е съпоставимо само с отразяване на събития от рода на Падането на Берлинската стена. И е правилно, може би, защото се търси големия ефект – максимален брой българи да се заредят с чакане да дойде и техния ред за ваксиниране срещу COVID-19.

Фанфарно отразяване имаше и за началото на Втората фаза на ваксиниране. Кога свърши първата, че се обяви гръмко и втората – това също поражда въпроси при положение, че са имунизирани (първа фаза) едва 19 хиляди медици.

 

В системата на образованието у нас има около 90 хиляди педагогически специалисти. Средно желание за имунизация са изявили 21 на 100 от преподавателите.

 

След „средната хубост“ ваксиниране при медиците, процентът на недоверие при учителите е още по-тревожен.

Даскалът, будителят, отварящият очите на малки и големи деца за живота… той не вярва на бълващото от телевизора. А може би въобще и не гледа в последната година, като защитна реакция...

 

„Ваксинирам се днес, защото вярвам, че благодарение на ваксините светът е такъв, какъвто го познаваме“, „Ваксината ще бъде спасението, което очакваме“, „Много скоро ще започнем да надделяваме над COVID-19“, „Днес България заедно с почти всички европейски държави се изправяме в едновременни усилия за повеждане на победоносна битка срещу COVID-19“…


Красиви думи, но Учителите не вярват. Проблемът не е при тях.

Даскалът не вярва, как да повярват другите!?

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/1/21 09:01

    Господата и госпожи учители, които не искаха да преподават, понеже много ги е страх да не ги заразят учениците, да бъдат така добри да се ваксинират! Не може, когато ти изнася да се правиш на жертва, а когато трябва да дадеш личен пример, да се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/1/21 14:51

      Браво на коментара!

      Изтриване
    2. Анонимен19/1/21 19:07

      А вие госпожо, знаете ли, че ваксината не предпазва след 2 - 3 месеца, не предпазва нашите близки, защото воже пак да си преносител. Знаете ли, че спряха доставките на ваксини? Дори и да вярва човек, след толкова лъжи изричани цяла година по официалните медии, ако имате малко акъл ще започнете да се съмнявате. Съмнението води към прогрес, а сляпото доверие - към фашизъм. Много бързо забравихте историята на 20 век.

      Изтриване
    3. Анонимен19/1/21 19:11

      Мило глупаче, никой не вярва на тези ваксини. И ако си го прекарал вируса, ако имаше малко мозък щеше да знаеш, че имаш изграден имунитет. Е, докато държавата бездействаше и закъсня с мерките, учителите изкараха заразата на крак, имаше и тежки случаи, разбира се. Но вас не ви интересува нали? Чукча писател, не мислител.

      Изтриване
    4. Анонимен19/1/21 23:09

      Ако си прекарал болестта имаш изградени антитела на 20% и то от 2 до 6 месеца, докато ефикасността на всички одобрени васини е 90-95%, с изключение на ефтината ГМО ваксина АстраЗенека (50% до 60%) дето ще я ползвамев БГ.

      Изтриване
  2. Анонимен19/1/21 09:09

    te sa silni, zdravi, mladi...kakav problem e tova?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/1/21 09:14

    imat si mosten staden imunitet daje protiv bias, kakvo li ostava za nekav si mikrovirus?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/1/21 09:24

    Явно в България са останали само най големите чешити. Учителите решили да не се ваксинират. Абе многознайковци,в Израел да не са по будали от вас бе? 25% вече се ваксинираха. Що за племе остана да живее в България? Щяли да ги чипират. Че вие сте чипирани бе.
    Нали като дойде лятото няма да можеш да мръднеш ако не си ваксиниран. Кой ще те пусне през Маказа да ядеш наденици на плажа и да пиеш бира от пластмасова бутилка. Как ще дойдеш до Одрин да си купиш прах за пране и тениски. А кой ще те пусне в Европа? Нямало да се ваксинират. Хайде де! Ще се ваксинирате ако не севе,севе то ...
    Значи за това България има Пъдари политици,те тук останали само ...
    Нямало да се ваксинират,виж ги ти модерните Бай Ганьовци. Целият свят луд, нашите барабар с даскалите най умни. А бе я си...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/1/21 09:25

    Каквото е образованието ,такова е и желанието на учителите, тоест никакво Поредното доказателство, където се хвърлят много пари от Винету ,там резултата е нула

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/1/21 19:09

      Да на сте милиционер, господине?

      Изтриване
    2. Анонимен19/1/21 19:16

      Винету ви хвърли парите в САЩ за самолети, които щяли да ги произведат някога, за да се бие с тях с ... с кого всъщност може, с никой! Колко е сега според теб резултата в отбраната на родината?

      Изтриване
  6. Анонимен19/1/21 10:14

    Не вярват във тези ваксини не само даскалите!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/1/21 10:59

    Как да вярваш на тая шайка наречена "правителство", тиквата ще ме убеждава ,както ме убеждава че България била единствената работеща страна в ЕС! И 21 % е много!

    ОтговорИзтриване
  8. И като се ваксинират, след 5-6 месеца няма имунитет... Ще ги бродират като гоблени!! Много са си прави учителите!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/1/21 18:47

      Всяка ваксина има срок на действие.

      Изтриване
    2. Анонимен19/1/21 19:13

      Абе така си е. Ама, като не могат да мислят ковидиотите се изказват, както са им втълпили.

      Изтриване
  9. Анонимен19/1/21 17:49

    Ваксина, която не е преминала 4-5 години изпитателен срок не се знае какви странични ефекти ще Ви причини!
    Това е основната причина хората да се страхуват от ваксинацията!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/1/21 18:46

    Ваксината е личен избор. Аз ще се ваксинирам, защото не ме е страх, но и не обвинявам никого, че не желае!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/1/21 19:02

    Много са прави учителите, ако им направят тест за антитела съм сигурен, че всички ще са с най-много антитела!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/1/21 21:09

    Поклон пред учителите. Образованият човек си е образован. А до всички кухи лейки подлоги им поддаряваме нашите дози ваксини. Няма да е зле за вас да измислят ваксина за умствен потенциал.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/1/21 23:16

      Затова сме на това дередже, последни по всичко цивилизовано в т.ч. технологии, образование, държавност, цивилизовано общество и първи по бедност, смъртност, корупция, простотия и прочие...

      Изтриване
  13. Анонимен19/1/21 21:09

    Поклон пред учителите. Образованият човек си е образован. А до всички кухи лейки подлоги им поддаряваме нашите дози ваксини. Няма да е зле за вас да измислят ваксина за умствен потенциал.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/1/21 21:55

      Малеее, тези учителки пак се активизираха. Ти да видиш! Гледай ги колко са информирани, колкото и за клюките в училище. То няма данни в световен мащаб, те всичко "знаят". Спрете се, защото сте смешни! Били изкарали на крак вируса. Кога да ги попитам на крак, след като децата от три месеца са пред компютъра. Уважението не се налага, то се заслужава.

      Изтриване
  14. Анонимен20/1/21 10:53

    kak da se vaksinirame kato horata izmirat ot vaksinata mnogo narod izmria a nema ni edin nakazan

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен20/1/21 11:21

    ВАКСИНИРАХА ЛИ СЕ ПЪРВИТЕ БАШ ЧАНТАДЖИИ В КЪРДЖАЛИ/ОБЛ.У-Л,КМЕТОВЕТЕ,ДЕПУТАТИ,НАЧАЛНИЦИ И ДР.КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ КОЛКОКОТО 20 ПЕНСИИ НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/1/21 11:34

    ВСЕКИ КОЙТО СЕ ВАКСИНИРА ПОДПИСВА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ И ПРИ СМЪРТ ИЛИ БОЛЕСТ НЯМА ПРАВО ДА СЪДИ ФИРМАТА, КОЯТО ПРОИЗВЕЖДА ВАКСИНАТА. СЛЕДОВАТЕЛНО, ВСЕКИ САМ СИ ОТГОВАРЯ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА. КОЙТО ИСКА, МОЖЕ ДА СЕ ВАКСИНИРА. И НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ИЗКАРАЛИТЕ НЯМАТ ИМУНИТЕТ И ВАКСИНАТА ПРЕДПАЗВА НЯКОГО ОТ НЕЩО. АКО БЯХТЕ ТОЛКОВА УМНИ ЗА КОЛКОТО СЕ РЕКЛАМИРАТЕ, ЩЯХТЕ ДА СЛЕДИТЕ НАУЧНИТЕ ПУБЛИКАЦИИ И НЯМАШЕ ДА РЪСИТЕ НАУЧЕНИ ГЛУПОСТИ ОТ ПРОМИТИТЕ СИ ВОДНИСТИ МОЗЪЧЕТА.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.