Кърджали е в челото по ваксиниране. Това бе обявено по време на срещата на зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков с медици в областния град. „Всичко това се дължи на отличната организация, направена от Здравната инспекция в региона“, посочи Пенков.

184 дози ваксина са поставени в понеделник в областта. В днешния ден имунизираните лица са 60.

798 са използваните дози на „Астра Зенека“ в региона. До края на седмицата предстоят да се извършат още 951 ваксинации.

ВИДЕО репортаж - тук

24rodopi.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/2/21 14:55

    Hayde de kaji neshto i za obshtinite.Te virshat cernata rabota.A oblastniyat vse se buta napred,bez da epravil neshto.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/2/21 15:08

    Бряяях много бре.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/2/21 15:32

    ам.-председателят на НСОРБ и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис отправи апел към Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването с искане държавата да предостави информация за всички марки ваксини срещу коронавирусната инфекция.

    „Необходимо е да се направи разяснителна кампания на всички нива – включително чрез всякакъв вид медии и разяснителни брошури, като за целта се ангажират всички държавни и местни институции. Местните власти са най-прекият път информацията да достигне до хората, за да постигнем масова ваксинация“, смята още д-р инж. Хасан Азис.

    Кметът на Кърджали цитира и изследване, според което 52 на сто от българите нямат намерение да се ваксинират, 37% се колебаят, а процентът желаещи бърза имунизация е спаднал от декември насам от 14 на едва 10 на сто. „Според това изследване всеки втори българин не желае да се ваксинира, а това ясно сочи, че хората нямат достатъчно информация за ваксините. Затова настоявам Министерството на здравеопазването да опише подробно видовете ваксини – с техните положителни страни, но и страничните им ефекти, както и групите от хора, които трябва да бъдат ваксинирани с предимство. Нека тази информация е достъпна за всеки гражданин, защото към момента тя е налична само в интернет и при личните лекари, но те не винаги имат достатъчно време да обяснят на всеки плюсовете и минусите на ваксинирането. Затова настоявам и тази информация да е напечатана на брошури, за да достигне до по-възрастното население“, твърди Хасан Азис.

    Кърджали е вторият град в страната след София, в който прирастът на населението е трайно положителен, а до момента желание да се ваксинират са проявили малко под 1600 души. Затова такава кампания би била особено полезна за гражданите, смята кметът на община Кърджали.

    24rodopi.com

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/2/21 16:02

    Май се ваксинирал този, щом е почнал да фантазира

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/2/21 16:13

    ти да видиш

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/2/21 17:54

    Не благодаря

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/2/21 23:14

    Щом носи парцал на моцуната си,не се е ваксинирал.Този,който си е бил енджека нетрябва ли да бъде спокоен,и да носи парцали по устите си,ЯВНО НЕ.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/2/21 10:27

    ah, a za kakvo vi kupuvame luks svetlinni ecrani, projektori, flipchartove, whiteboardove...za da mi veete mikroskopichni hartiiki pred nosa li?! aaaa?! ;-))) de kol, de sopa!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/2/21 15:36

    posred bial den pusnali perdetata...ko rabotiat taino tea ve?! ;-)))

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/2/21 17:16

    Стига глупости бе пребей!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.