Сформиране на доброволчески отряди, които да следят за замърсяването в Кърджали и да сигнализират. Предложение от жител на областния град по време на общественото обсъждане на проектобюджета на общината за 2021-ва година.

Традиционно то премина при слаб интерес от страна на граждани, основно предложения бяха правени от общински съветници.

Заложените параметри на най-важната финансова рамка в Кърджали са в размер на 75 700 000 лева, като увеличението спрямо предходната година е с близо 7%.

2,9 млн. лева за изграждане на нова детска градина във „Възрожденци“, 50 000 лева за кучешки приют, 50 000  лева за видеонаблюдение на „уязвими места“ в Кърджали, 48 000 лева за сградата на Художествената галерия „Станка Димитрова“. Проекти по европрограми в размер на малко над 10 000 000 лева. 

Всичко това влезе в обсъждането на проектобюджета.

„Доста неща остават малко встрани. Затова сме направили конкретни предложения с богат снимков материал. Ще ги видите в папката, която ви предоставихме. Това са предложения от нашите срещи и разговори с жители на Кърджали. Проблемите са едни и същи - тротоари, чистота, улици, ВиК инфраструктура, бездомни кучета, зелена среда и пр.“, обясни Милко Багдасаров от БСП.

Сезгин Бекир от ДПС обърна внимание на състоянието на гробищния парк.

 

“Знаете, че при проливен дъжд от гробищния парк се излива вода до булеварда. Добре е да се реши този проблем. Също така е важно да се финансира изграждане на нов гробищен парк, тъй като досегашният е на изчерпване“, изрази мнение общинският съветник от управляващото мнозинство.

„Към момента имаме няколко варианта за терени за нов гробищен парк. Те ще бъдат представени на председателите на групите в Общинския съвет. Този проблем определено стои на дневен ред осезаемо. Разгледах и предложенията на БСП, част от тях съвпадат с нашите. Важно е да отбележа, че предстои и реализиране на мащабен проект по Околна среда с бенефициент ВиК Кърджали“, посочи зам.-кметът инж. Катя Митовска.

На общественото обсъждане присъстваха и граждани, които изразиха своето мнение по някои въпроси.

„Във „Възрожденци“ липсват тротоари. Хората вървят по пръст, пясък, камъни, ужасно е. Не се поддържат парковете. Прави ми впечатление, че хората не пазят чистота, изхвърлят си боклука, където им падне. Общината трябва да налага правила. Сигурно съм идеалист, но ако трябва да се обърнете към хората, може да се сформират и доброволчески отряди“, бяха част от думите на присъстващите в залата граждани.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/2/21 22:28

    Не виждаме Даниел Делчев

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/2/21 19:50

      Да, той само си получава парите

      Изтриване
  2. Анонимен12/2/21 00:05

    otkriite lovnia sezon na boklucite :-))) lovdjiite ste gi otstreliat :-))) nali si plastat loven bilet da loviat?! ;-)))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/2/21 00:07

    ot drugata strana na pasarelkata i bez drugo si e grobiste, vazrajdaite si go pak...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/2/21 01:17

    Доброволчески отряди, които да следят за замърсяването. Отряда да е от общинските съветници, да има полза и от тях.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/2/21 11:37

    ujkim vsichki palnoletni grajdani sa s ravni prava, a niakoi nepalnoletni li , palnoletni li sa s po-ravni prava i mogat da hvarliat bokluci i ako, kadeto im kef...;-))))...aaa, taka ne moje...ste streliame po takav vid loven divech ;-)))

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/2/21 11:40

    lovci i ribolovci za kakvo si kupuvat lovni bileti?! da loviat! nali im pozvoliavame i orajia, da streliat togava! i da se snimat s otstreliania bokluk!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/2/21 19:59

    Как да има повече граждани, като управата винаги информира за обсъждането в последния момент. Ако не ти се обади някой общински съветник, няма как да разбереш. Трябва да започнем да ги притесняваме редовно, защото вече си мислят, че ние работим за тях, а не обратното.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.