Изключително важна апаратура получиха болниците в Момчилград и Кърджали в борбата с Covid 19. 

Дарението е от Здравното министерство и бе доставено в МБАЛ“Д-р Сергей Ростовцев“ лично от зам.-министъра на здравеопазването Славчо Пачалов, в присъствието на шефа на Здравната инспекция д-р Виктор Кирчев.

„Болницата ще получи мобилен респиратор от висок клас, който служи както за инвазивна така и за неинвазивна медицинска дейност. Вече получи и два кислородни концентратора за по-леките пациенти, за да може да се осъществява медицинска дейност, която да позволи да не се влошава състоянието на пострадалите“, съобщи зам.-министър Пачалов.

Той бе посрещнат от ръководството на здравното заведение, където се запозна с работата на медиците. Успоредно с това инспектира и Спешното отделение за наличие на всички необходими предпазни средства, след което се отправи към Многопрофилната болница в областния град.

„Болницата в Кърджали ще получи три такива апарата, които служат за инвазивна и неинвазивна дейност. Получава допълнително и два кислородни концентратора. Да отбележа, че репираторите са само за онези лечебни заведения, в които има  интензивни отделения“, допълни Славчо Пачалов.



Техниката в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ бе приета от изпълнителния директор на лечебното заведение проф. д-р Тодор Черкезов, според когото чрез наличието на вече мобилни респиратори болницата ще има по-голяма сигурност в борбата с вируса.

„Важното е да има сигурност и тази сигурност я получихме благодарение на това дарение. Мисля, че тези респиратори ще предложат една прекрасна медицинска услуга в този случай, защото това е нещо, което липсваше, да бъдат мобилни“, добави от своя страна проф.д-р Черкезов.

Директорът на лечебното заведение запозна министър Пачалов с работата на медиците тук, а той не пропусна да инспектира за наличие на лични предпазни средства, дори извърши произволна проверка на една от линейките, уверявайки се, че всичко е налице.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/2/21 18:29

    Дарение от министерството на здравеопазването... Не може да бъде... Това не е ли задължение на министерството, или вече правите PR преди изборите?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/2/21 21:54

    Не дай се боже да те интубират с такова нещо, безотказно заминаваш в отвъдното. От сто интубирани само един се връща към живота. Доказано е, че са абсолютно неефективни, дори вредни срещу усложнения от корона-вируса. Докато кислородните маски се препоръчват.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/2/21 10:29

    Поредния циркаджийски номер

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.