Бюджет`2021 на Крумовград бе приет единодушно от Общинския съвет.

Най-важната финансова рамка на общината е в размер на 32 350 604 лева. Мисията на бюджета е „довършване на започнатото и продължаване на преобразяването на Крумовград и населените места“.

В разходната част приблизително 49% са за делегирани от държавата дейности. Капиталовите разходи са приблизително 10 млн. лева. Решено бе да се дофинансира и Дома за стари хора. Сравнително голям е делът за капиталови разходи в дейност „Образование“, като заделените средства са 1/3 от капиталовите разходи. С 1,6 млн. лева ще бъде изградена детска градина в село Подрумче. Заложено в бюджета е изграждане на спортни игрища за футбол, волейбол и баскетбол, тротоари и др. В ОДК Крумовград ще бъде разположена експозиция „Ада тепе“ на стойност 360 000 лв.

„След като през изминалата година реконструирахме и рехабилитирахме 11 улици в Крумовград, през тази година довършваме още 4 улици – „Димитър Благоев“, „Съединение“, „Ахрида“, „Беломорска“, на приблизителна обща стойност 1,5 млн.лв. Изграждаме две нови улици в кв.“Запад“,  на обща стойност 500 хил.лв. или общо 2 млн. са заделени за улици в Крумовград. Разбира се, че приоритет не е само града, а и населените места на територията на общината. Доказателство за това е сумата от 1 млн.лв. за довършване на пътя Овчари-Крумовград и осъществяване на връзка с републиканския път за Токачка. Освен това за приблизително 1 млн.лева е предвидено асфалтиране на пътища и улици от цялата община, като по-големите са в селата: Горна Кула, Черничево, Луличка, Гулия, Малък Девесил, Рибино-Самовила, Лещарка, Скалак-Къклица-Лимец“, посочи кметът Себихан Мехмед.

Там, където машините за асфалт не могат да достигнат, ще се полагат бетонови настилки на стойност 316 638 лв. Част от тях са в селата Перуника, Бараци, Егрек, Морянци, Голяма Чинка, Бук, Метлика.

Отделени са средства за водоснабдяване на селата Скалак, Багрилци, Ковил-Бараци – III етап, на приблизителна обща стойност 1,5 млн.лева.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/2/21 10:55

    Браво на Желязната лейди.Но е време да си оправи екипа си.Вместо единия зам кмет е време още сега да идва Ергюн Фейзи

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.