689 дела са постъпили за разглеждане в Окръжен съд-Кърджали през 2020-та година.

Наказателните са били 291 броя, стана ясно от годишния доклад на институцията.

В тримесечен срок е приключило разглеждането на 551 бр. дела, което представлява 84% от всички свършени дела през м.г. Отчетено е увеличение в постъплението на дела от всички видове в сравнение с предходните две години, съобщиха от пресцентъра на съда.

В районните съдилища от съдебния район през 2020 г. са постъпили за разглеждане общо 4 412 дела, от които 2 420 граждански и 1 192 наказателни. Подлежащи на разглеждане са били 5 113 бр. дела, от които са били свършени 4 522. В 3-месечен срок са били свършени общо 4 045 бр. дела, което представлява 89,45%. Отчетено е намаление в общото постъпление на делата в сравнение с предходните две години.

В доклада е направен извод, че в дейността на Окръжен съд – Кърджали и на съдилищата от съдебния район, независимо от произтичащите от пандемията COVID-19 здравни, организационни, комуникационни и процесуални препятствия и затруднения, е запазено високо качество и бързина, както на правораздаването, така и на административно обслужване, дължащо се на създадената добра организация в условията на извънредно положение и извънредна епидемична обстановка, на отличната професионална подготовка и отговорно отношение на магистратите към правораздавателната дейност, като е отчетен съществения принос на съдебните служители, които изпълнявайки всеотдайно и отговорно служебните си задължения, са допринесли за постигнатите добри резултати.

24rodopi.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.