Заведенията отвориха, но стартът е… слаб. Това казват от бранша в Кърджали. Малко са ресторантите, които още в първия ден след отпадане на забраната се напълниха до допустимите 50% капацитет. „Може за празниците да се пазят хората, а и да нямат такива възможности заради несигурността“, допълват още. 

Интересното е, че за 8-ми март има резервации, но с ограничението за капацитета, се налага да отказват половината. А в действителност в зимния сезон, именно празниците са най-оборотните дни за бранша. Ограничението в броя на клиентите води и до намаляване на персонала. 

„Няма как, не можеш с 50% ограничен капацитет да поддържаш същия по численост екип. Може да се стигне и до понижение на заплати“, коментират още от бранша. Загубите тепърва ще се изчисляват, надеждата е ограниченията да са временни. В същото време някои от заведенията в региона не отвориха изобщо врати, тъй като пред тях все още стои проблемът с набавянето на служители. 

Както 24rodopi.com вече писа, близо 30% от работещите в сферата на ресторантьорството заминаха, за да търсят препитание зад граница.

24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/3/21 14:12

    Айляците гурбетчии ги няма затова така. Народа остана без пари.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/3/21 15:41

    Aman s vashte zavedeniya. Golyama rabota che ne moje da si prodavate prokletiya alkohol

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/3/21 15:43

    Сипете по едно на аванта пък да видим няма ли заведенията да се напълнят.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/3/21 17:11

    Проверете довечера, през деня младите на са училище, а възрастните на работа. Нормално през деня да е слабо.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/3/21 18:24

    То винаги след някакво затваряне те дигат цените,да не говорим пък за селските кръчми.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/3/21 21:55

    Ами просто повечето разумни хора разбраха, че може да се живее и без заведения и се видяха с повече пари от икономисаното от непосещаване на заведения.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/3/21 01:07

      Тези икономии се наричат "мизерия" и спестените пари от тях накрая се дават за лекарства.

      Изтриване
    2. Анонимен3/3/21 22:34

      твойто заведение посетители ли няма и се дразниш, че парите на хората си остават у тях, а не в твоя джоб

      Изтриване
  7. Анонимен3/3/21 01:05

    Който не пие от кръчмата,пие от аптеката-който както иска да си го разбира.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/3/21 22:36

      Аз мога да си пия от домашното с домашно мезе, не е нужно да пълня гушите на тия дето им намалиха ДДС-то, пък те вдигнаха цените

      Изтриване
  8. Анонимен3/3/21 12:37

    Как така слабо ве навсякаде е пълно с хора гюрмедици

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.