Пиесата „Назови ме с моето име“ развълнува публиката в театъра в Кърджали със спомени от мрачното болезнено време на срамния акт на т. нар. „Възродителен процес“.

Режисьорът Благой Бойчев е създал спектакъла в съавторство със Здрава Каменова и Наталия Цекова и е по истински истории на хора, чиито имена са били принудително сменени.

Спонсори на пиесата бяха кметът на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и евродепутатът Илхан Кючюк. Тя е базирана на книгата на проф. Христо Кючуков и Сибел Солак, в която се пресъздават разкази на хора, изживели възродителния процес.

„Хубаво е да се знаят историите за Възродителния процес, защото това ни прави по-откровени. Те не ни отдалечават, а ни правят по-мъдри“, заяви след края на спектакъла кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Сред присъстващите бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателите на общинските съвети в Ардино, Джебел, Момчилград и Черноочене, зам.-кметове на общини. Тук бяха още народният представител в 44-ото Народно събрание Адлен Шевкед,  областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам.

Присъстващите спазваха противоепидемичните мерки и дистанция.

Гюнер ШЮКРИ

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/4/21 22:59

    Възродени на сцената, пляскат възродители, възрожденска работа

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/4/21 08:01

      Ей маймун сигурно пляскаше от кеф и по това време носещ значката окзни.

      Изтриване
  2. Анонимен7/4/21 23:49

    Кога ще има пак представление?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/4/21 00:17

    Поздравление за ДПС, че най накрая да са съпричастни към съдбата на турците...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/4/21 01:20

    Като искате да сте по откровени направете една пиеса със спомени от мрачното болезнено време на срамния акт на насилствената ислямизация на балканите и родопите от 1662г

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/4/21 07:20

    Ама нали изборите минаха.Прибирайте ,,Възродителния "пак в чекмеджето.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/4/21 07:21

    повръща ми се от темата.хиляди има в момента с български имена.защо не си ги сменят.защото в европа ги е срам да се появяват с тези имена.европейците не ги искат

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/4/21 07:45

    Браво на кметовете.Не вярвайте какво ви говорят,гледайте какво вършат.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/4/21 07:45

    Аха платена ПИЕСА

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/4/21 07:49

    Хубаво е да се знае историята и да си спомним за време разделно и геноцидът

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/4/21 08:22

    Ако продължавате с тези глупости, всеки един български гражданин живеещ в смесен район, безпартиен и тормозен от ДПС ЩЕ има възможност да се възползва от правата си за политическо убежище в друга държава! Знаем законите драги! Не си мислете, че сме глупави...Тезе неща са написани на хартия, това, че не ги използваме не означава, че не съществуват! Ще печелите избори,като работите съвестно и за хората! Друг вариант, НЯМА!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/4/21 09:19

    Гласовете падат, дай да вдигнем малко кръвно със старата песен на 30 години. Престанете с този Възродителен процес, НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ, само ви служи като инструмент, с който плашите възрастните по селата.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/4/21 09:24

    Защо говорите глупости? Че половината, които гласуваха в нашата секция турци бяха с български имена. Сега кой ги е принудил? Защо не си искат турските имена? Но ...интереса клати феса...преди, сега и завинаги.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/4/21 09:27

    Рестарт на възродителния процес от ДПС . С програма догонващо развитие за източване и имитация на нормалност . Висока степен на корупция......

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/4/21 09:57

    И възродителния процес няма да спаси агентската партия вече!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/4/21 11:30

    Трябва и пиеса "Назови ме с моето име,и ме прати да уча висше образование без приемен изпит,защото съм от еди си коя селищна система".Действието са развива преди възродителния процес.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/4/21 17:11

    Kakto 3 mart se praznuva v BG, taka i vızroditelniyat protses şte se spomenava do kraya na sveta.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/4/21 18:05

    Това което трябвало да стане е станало!Интересно никой не се интересува аджеба колко е струвал самия възр процес и да няма ВИНОВНИ!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен8/4/21 18:24

    Търсете в YouTube има по интересни видеа разказани от първи лица

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.