„Национализмът е последното убежище на комуниста“.

Твърдение на Волен Сидеров, преди да метаморфизира в последното и плажовете на Варадеро да вдигнат класата.

„Бог, нация, организация“. Степенуването на приоритети във ВМРО преди Каракачанов да тръгне с торбите в правителствения самолет към Щатите.

За блъскащия бабички по границата дори не е нужно да говорим. Обеща за една релса, ама и това се оказа лъжа.

Последният провидя добра почва за ново обединение между тройката за очертаващите се нови избори. Разбираемо. Кьорсофрата е важна.

Колко ли албанци ликуват? Такива с БГ паспорти след последното изпълнение на „национализъм“ из българския парламент. За роднините си де.

Всички тези неистово желаят хората да ги възприемат като четници от баирите през 1876 година. Но живеещи в охолството на новия век. Едни развяват фесове, други искат обединение, трети… говори за разбойници докато го снимат смирен пред иконата в храма. Кой ходи с фотограф докато общува с Бог? Можем да изброим няколко лицемери от всякакви партии. Много е важно да ги щракнат като вярващи.

Надпреварват се да говорят колко дали за църкви и манастири. „Лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната“. Тези думи на Христос не са им понятни. 

Не го осъзнават и „събратята“ им в „омразната“ уж партия, заради която веят фесовете. Същите също не стъпват в джамия без фотограф.

Лицемери, някои от които с досиета в ДС.

Театър на сенките и… фесовете. Ако имаше облага в това, сами щяха да ги наложат на кратуните. Но, все пак, още живеят из баирите от 1876 година. Като ихтибарстващи чорбаджии, четници едва ли щяха да се престрашат да бъдат. Защото героите са обречени на смърт. Тях това ги плаши най-много. Но най-вече политическата. Останалото са го преглътнали.

24rodopi.com


Снимка: pixabay.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/21 11:13

    Всичко казано на място.Историята е за учебниците, музеите, историците в аулите, залите... Стига манипулации!Имаме нужда от добър човешки живот с комшиите днес и утре! Честит 1-ви май ден на труда и свободата!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/21 11:50

    Изедниците не са отминали.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/21 12:15

    Дори Капитан Петко Войвода се среща на кораба с т . нар. “поборник”, по-скоро “изедник”.

    ОтговорИзтриване
  4. Крадлив СУДЖУУУУК1/5/21 14:46

    Не обръщайте внимание на тези комплексраните,псевдопатриотите..те вече са в кошчето за боклук

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/5/21 15:12

    Алкохолик 🤣🤣🤣🤣🤣
    Ерджан

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/5/21 16:18

    Много хора - фалшиви патриоти и националисти, чакат времето да продължат и подновят възродителния процес! Но... дяма да успеят!!!!! Тука сме, силни сме, единни сме! Спрете да си играете с огъня! Пламък има и в нас!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/5/21 17:11

      Ти си болен мозък ако си мислиш че в европейска държава може да стане това

      Изтриване
  7. Анонимен1/5/21 16:28

    Кой разпали фитила с покръстването на турците по време на възродителният процес. Елементарно. Ами комунистите. Обикновените хора българи и турци добре си съжителстваха и между тях нямаше проблеми и където живееха и където работеха. Комунягите въобще не се покаяха. Искаха обикновения народ да понесе стореното. Има един който все още управлява държавата и който по думите на Осман Октай в района на Дели ормана е участвал при смяната на имената. От него да сте чули, че има частица вина за стореното. Няма да чуете защото той е още комунист и то с партийна книжка.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/5/21 00:31

    Старите комунисти не са между живите. Някои децата им поинаха. Първо дъеря им, наскоро и синът им. Божинов в противопожарна директор, а Божинова в паспорта. Всичко мина през Божинова или Верка, а Ирина по време на работа масивен инфаркт и по път за болница почина. Бог да ги прости. Здраве и доброта. Човешки съдби. И антикомуистите от режима на Живков, враг на народа за една нощ и след това реабитирани не са между живите. Тъжно ни е за всички. Амин!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.