"Чета днешната дописка "50 лева към пенсията и марулите за 60 стотинки" и ми става болно за възрастните хора в региона ни и за техните тегоби. Опитват се да припечелят минимални средства от чистата си екологична продукция, която би следвало да е доста по-скъпа. Преди малко пазарувах от един супермаркет (в Германия). Чантичка с 2,5 килограма пресни картофи за 2,99 Евро. Тоест 1,20 евро струва килограм картофи  от най-евтините. Не можеше ли и в Кърджали нашите земеделски стопани и възрастни хора да си продават картофите за 2,40 лева килограма? Можеше, ама 30 години бяха проспани.

Или сме в регион, забравен от държавата? Регион, за който европейските дотации и финансиране не важат. Защото парите потъват в нечисти схеми. Всички сме запознати с неизкоренимата  корупция в земеделието и в другите сфери.

Боли ме и за много други проблеми и тегоби на трудолюбивите ни и честни хора. В Родопите и в цяла България. Искам да им кажа, че дори и далеч от родния край, мислите ни са винаги с вас. Ще се опитваме да помогнем с каквото можем. Било чрез изпращане на пари на близки и роднини, било чрез гласуване на избори, било чрез даване на политиците на положителни идеи и практики, които виждаме тук.


И още един пример. За това как държавата мисли за гражданите си и ги улеснява в ежедневието им. Купих си тест само за 4,44 Евро за установяване на антигени срещу Ковид-19. Прави се в домашни условия само за 15 минути"
, пише до 24rodopi.com един гурбетчията от Кърджалийско в Германия.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/5/21 16:46

    Всички гурбетчии, давайте идеи как да оправим положението в България!

    Ако трябва "24 Родопи" да отвори една специална рубрика само за съвети и положителни идеи от чужбина, които да са за пример на политиците ни в България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/5/21 11:29

      Това може да се направи във Фейсбук страницата на вестника.

      Изтриване
  2. Анонимен4/5/21 16:53

    За съжаление, ние останахме в Боколандия! Тук прошка за никого мняма! Ще боготвориш Тиквата или комунягите и ще плащаш скъпо за всичко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/5/21 17:43

      Ако не бяхте свалили вашият бащица - бай Тошо и досега щяхте да си живеете в Тошоландия....сами си го свалихте, сега Борисов ви е крив...ми то на крива ракета и космоса й пречи

      Изтриване
  3. Анонимен4/5/21 17:45

    Тука командва една партия и ние сме роби 30 години и искаме промяна, само Слави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/5/21 11:31

      Жив ли е Слави? Що се крие и кой пише разни официални числа във Фейсбук вместо него?

      Изтриване
  4. Анонимен4/5/21 17:58

    И аз мисля за Кърджали. Ще се върна от Белгия да оправим града. От лошите пътища, мръсотия та, тъмното и кучетата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво са виновни кучетата, нали имаше приют да работи както трябва.

      Изтриване
    2. Анонимен5/5/21 07:23

      Какво са виновни кучетата, нали имаше приют да работи както трябва.

      Изтриване
  5. Анонимен4/5/21 18:24

    Бой по бкп/бсп,герб и дпс/

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/21 20:46

    Слави идва

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/5/21 21:30

      Prigotvi my legloto i posle idi v komandirovka! Slavi şte doyde!!!

      Изтриване
    2. Анонимен5/5/21 11:32

      Не бе Слави се крие в миша дупка от народната любов. Гласувай за Да България.

      Изтриване
  7. Анонимен4/5/21 23:44

    Слави е циркаджия. От шоумен политик не става.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/5/21 08:19

    Само внимавайте, че да не вземат вас да ви оправят, вместо вие да оправите държавата. Има грешки този който ви е писал от Германия. Първо има картофи и за 0.50 евро. Хората които живеят извън страната, не е редно да кажат, че помагат на държавата с гласуване, каква помощ е това? За отбиване на номера, пред хората, вижте аз съм в Германия но мисля за държавата си. Ако искаш да помагаш редно е да си в България и да направиш нещо да се промени към добро състоянието на държавата.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/5/21 11:11

    Ами нали трябва България да е и пазар на западните стоки: сухото мляко от Холандия и Германия, месото, ябълките и яйцата от Полша... Прокарват си линията

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/5/21 18:15

      А нашите политици защо спят

      Изтриване
  10. Анонимен5/5/21 14:05

    Стига сте сравнявали цените от другите държави и наште в България ! Наште заплати и пенсий не са като техните !Нека тези дето милеят за държавата да се върнат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/5/21 18:16

      А защо не са? Нека да оправим заплатите и пенсиите! И да, те ще се върнат. Боклуците от статуквото трябва да се изметат!!!

      Изтриване
    2. Анонимен5/5/21 18:17

      Е да, не повишаваме пенсиите и заплатите и всичко е оправдано. ДеБъ и мисленето...

      Изтриване
  11. Анонимен5/5/21 17:01


    Питам се: всичките тези гурбетчии дали биха искали да работят при български работодатели толкова усърдно, както в чужбина? Защо в България всички искат да получават големи заплати, а пък подбират какво работят? И много често се получава така, че със спестените от гурбет пари тук се правят демонстрации със скъпи марки коли, облекло и т.н., а зад граница същите тези хора са със статут на слуги - и ние толерираме това двуличие!
    Никой не може да ни помогне, ние сами трябва да си помогнем, ако искаме да се променят нещата. Как ли?
    1. Възпитаване на децата в ценности още от раждането им.
    2. Българско гражданство се получава само с доказване на познаване на българската история.
    3. Санкции за нарушителите (без „Ама аз само за малко спрях колата пред гараж“ или „Не видях пътния знак“, или „Нямаше кошче за боклук наблизо“ и т.н.)
    4. Зачитане на символите на държавата и уважение към езика ни в институциите и на официалните места.
    5. Училищни реформи - кардинални!
    6. Реформа в здравеопазването - кардинална!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/5/21 18:15

      Какво например в здравеопазването? Идея?

      Изтриване
  12. Анонимен5/5/21 20:22

    kolko pati vie izleznahte na obstonarodni stachki za uvelichenie na bg pochasovi zaplati kato v germany, francia, italy, austria, belgia?! za 30 godini?! s tendjeri, tigani, kapaci, cherpaci, chengeli, sindjiri, bradvi, motiki, lopati, kirki, vajeta, darveta, kamani pod djamovete na kmeta i na obstinskite savetnici, nali te sa vi mestnite republikanski zakonoproizvoditeli , zakonopoeti, zakonopisateli, zakonotvorci, zakonodramatursi, zakonosnenaristi, zakonodateli na mestnite prikazki, opereti, teatri, samodivi, legendi i mitove?! ;-)))))) kolko pati, edin li, sto li?! ;-)))))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.